Головна Новини Політика президент ЗМІ дізналися про головне розчарування Зеленського перед самітом миру у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися про головне розчарування Зеленського перед самітом миру у Швейцарії

Україна до останнього сподівалася, що Китай погодиться взяти участь у саміті миру

11 червня 2024, 08:20 comments2880
Поділіться публікацією:

Відмова офіційного Пекіна брати участь у саміті миру, який у найближчі вихідні відбудеться у Швейцарії, стала "гірким розчаруванням" для президента України Володимира Зеленського. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Der Spiegel".

ЗМІ дізналися про головне розчарування Зеленського перед самітом миру у Швейцарії

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Автори матеріалу зазначають, що Кремль посилено, але кулуарно працював над зривом швейцарського саміту. Результатом російських зусиль, очевидно, і стала офіційна заява Китаю про відмову від участі у зустрічі у будь-якій формі.

Журналісти припускають, що несподіваний візит Володимира Зеленського на сінгапурський саміт з безпеки минулої неділі пов'язаний саме з цим рішенням Китаю. Видання зазначає, що ситуація з безпекою в Азії мало торкається України, тоді як ситуація на фронті в самій Україні не найкраща. Тому візит Зеленського до Сінгапуру здивував багатьох.

Виступаючи на сінгапурському саміті, глава української держави висунув на адресу Пекіна досить серйозні звинувачення, заявивши, що Китай став "зброєю в руках Путіна" і намагається відмовити окремі держави відправляти свої делегації на швейцарський саміт.

"Це надзвичайно гостра вистава. Відмова КНР є гірким розчаруванням для Зеленського, а також для уряду Німеччини, який вмовляв Китай до участі. (...) Участь Китаю, навіть якщо тільки у формі спеціального посланника, додала б саміту значно більшої ваги", – пише Der Spiegel.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна задоволена тим, яка істерична атмосфера панує в Росії через саміт миру, адже він може зруйнувати ворожий міф про поділ світу на проукраїнську Європу та Америку та решту світу, який підтримує РФ. Таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Також видання "Коментарі" повідомляло — РФ збиралися запросити на саміт світу: у Швейцарії пояснили, чому все зірвалося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

11 червня 2024, 07:27

Эх, еслибы этот еврейский зеленый выблядок свалил из страны в феврале 2022, сколько бы жизней было сохранено, сколько бы было неразрушенных городов и сел, и ну 1000% народ сейчас жил бы не хуже, кроме зеленых выблядков, они бы столько не наворовали, как за время войны.


Новини