Головна Новини Політика президент Зеленського запитали про катастрофу F-16 в Україні: що відповів президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського запитали про катастрофу F-16 в Україні: що відповів президент

Володимир Зеленський розповів, чому не може говорити про катастрофу F-16 в Україні.

5 вересня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Президент України Володимир Зеленський заявив, що не може публічного говорити про катастрофу F-16. За його словами причини та деталі щодо бойового західного винищувача будуть розкриті після закінчення розслідування.

Зеленського запитали про катастрофу F-16 в Україні: що відповів президент

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News відповів на питання щодо катастрофи з винищувачем F-16 в Україні.

"Я не можу в деталях розкрити цю інформацію, відповідно до нашого законодавства. Нам необхідно завершити розслідування, і тоді ми розкриємо цю інформацію для наших партнерів – що було зроблено, що стало причиною", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 26 серпня Україна втратила винищувач F-16 та пілота Повітряних сил ЗСУ Олексія Меся. Це сталось під час під час однієї з наймасштабніших масованих атак РФ, коли по Україні було запущено понад 200 ракет та безпілотників.

У Генштабі ЗСУ заявили, що Олексій Месь врятував українців від смертоносних російських ракет, але, на жаль, ціною власного життя. Український пілот встиг знищити три крилаті ракети та один ударний дрон РФ. Олексій Месь проходив підготовку на винищувачах у США, а також був серед групи пілотів, які пройшли навчання на винищувачах F-16 у Данії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримала особливу версію "винищувачів F-16", яка дуже здивує росіян — це надувні макети з логотипом Повітряних сил ЗСУ. 

Також "Коментарі" писали, що Зеленський розповів про один із найтрагічніших моментів у війні. За словами президента, в один із моментів "дірки у постачаннях" застосування артилерії було 1 до 12 на користь Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини