Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про один із найтрагічніших моментів у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про один із найтрагічніших моментів у війні

Володимир Зеленський зізнався, що в один із моментів "дірки у постачаннях" застосування артилерії було 1 до 12

5 вересня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Настав дуже складний період у війні, коли через величезні затримки у постачанні озброєння Росія мала перевагу в артилерії від 1 до 12. Курська операція також не з'явилася просто так. Вона дозволила відтягнути сили РФ. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю NBC News розповів президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів про один із найтрагічніших моментів у війні

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Уявіть собі, в якийсь момент цієї дірки у постачаннях у нас застосування зброї було 1 до 12. Артилерія. Один снаряд наш на 12 снарядів Росії. Що ви повинні зробити? Неважливо, скільки у вас людей тут коштує, якщо у них 12 снарядів, а у вас 1, у вас просто буде більше людей стояти та більше людей гинути", — сказав український лідер.

Зеленський додав, що Україні потрібне було розумне рішення. За його словами, йдеться, зокрема, про Курську операцію та відтягування російських сил.

"На Покровському напрямку зараз дуже складно, але удари не 1 до 12, а 1 до 3. Ви розумієте різницю? інші кошти", — заявив глава держави.

Зазначимо, у ході цього ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України має показати, чи готові союзники до того, щоб Київ переміг, чи бажають лише стримувати російського диктатора Володимира Путіна. Українці мають знати відповідь на це запитання.

"Я хотів показати план перемоги президенту Байдену (Джо Байден, голова Білого дому, — ред.). Але я хотів ого показати після того, як у нас буде успіх в Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов'язково це покажу. Наше розуміння як все повинно бути, як Україна може перемогти", — заявив президент.

За його словами, план побудований згідно з тим, що він може бути реалізований завдяки партнерам України, а не завдяки бажанню чи небажанню Росії. Він зазначив, що ця "особливість" була важливою для нього, щоб ніхто потім не перепитував про те, "чи піде на це Кремль".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини