Головна Новини Політика президент Зеленський зустрівся з Штайнмаєром: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрівся з Штайнмаєром: про що говорили

Зеленський нагадав, що Україна не підтримує запуск "Північного потоку-2"

6 жовтня 2021, 23:32
Поділіться публікацією:

Поезидент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником Німеччини з Франком-Вальтером Штайнмаєром, який приїхав взяти для участі у заходах до річниці трагедії Бабиного Яру. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський зустрівся з Штайнмаєром: про що говорили

Зеленський на зустрічі з Штайнмаєром, фото Офісу президента

Володимир Зеленський наголосив, що візит Штайнмаєра важливий для України. За його словами, Німеччина важливий партнер України у Європі. 

"Україна очікує, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині буде сформовано коаліцію, яка сприятиме українсько-німецьким відносинам та підтримці європейської перспективи для нашої країни", — сказав Володимир Зеленський. 

Лідери двох країн не обійшли увагою питання Донбасу. Президент Зеленський наголосив, що Україна хоче відновити роботу перемовин для припинення війни на сході та відновленню територіальної цілісності. Наша країна розраховує на підтримку Німеччини в межах Нормандського формату. 

Поговорили два президенти і про енергетичну безпеку. Зеленський нагадав, що Україна не підтримує запуск "Північного потоку-2".

"Запуск "Північного потоку – 2" означає суттєву ескалацію загроз для України та Європи. Україні важливо отримати чіткий міжнародно-правовий механізм, що гарантуватиме безпеку", — наголосив Володимир Зеленський.

Президент України сказав німецькому колезі, що наша держава досі прикладає зусиль для вступу в НАТО та ЄС. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський заявив, що не збирається робити з України президентську республіку. Як розповів глава держави, він не втручається в роботу уряду і прем'єра. Володимир Зеленський зазначив, що влада в Україні не концентрується в руках президента, у будь-якому випадку, йому це не потрібно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини