Головна Новини Політика президент Зеленський зробив заяву про майбутнє Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву про майбутнє Запорізької АЕС

Глава держави вважає, що безпека на ЗАЕС може бути гарантована лише у разі передачі станції під контроль України

9 березня 2023, 09:25 comments3276
Поділіться публікацією:

Запорізька атомна електростанція має повернутися під повний український контроль. Іншого алгоритму виходу із ситуації немає і не може. Це питання глобальної, а не лише української безпеки. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський зробив заяву про майбутнє Запорізької АЕС

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Обговорили (Ред. – з Антоніу Гутеррішем) те, як припинити ядерний шантаж Росії та відновити безпеку всіх українських атомних електростанцій, порушених Росією. Зокрема, Запорізької АЕС. Атомна станція має повернутися під повний український контроль", – заявив президент.

Варто також зазначити, що глава держави акцентував увагу на тому, що говорити про колективну безпеку в Європі можна буде лише після реалізації всіх пунктів формули світу, яку пропонує Україна.                                                                            

У свою чергу Антоніу Гутеррішем зазначив, що безпека та захист Запорізької АЕС життєво важливі.

"Я вважаю, що можливе посередництво для повної демілітаризації цієї території із забезпеченням повернення станції до нормальної роботи мало б важливе значення. Організація Об'єднаних Націй готова надати свої добрі послуги", — підкреслив генсек ООН.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Гутерріш розповів, який світ в Україні влаштує ООН.                                                         

Раніше "Коментарі" писали — відео розстрілу українського військовополоненого: генсек ООН закликав дотримуватися законів війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Борис Джонсон

9 березня 2023, 10:06

ООН геть спаплюжена організація, як ії генсек. Вони "стурбовані" і більше нічого не можуть зробити! Давно треба розігнати цю ватну "богодельню"...

Ігор

9 березня 2023, 09:51

Потешний щось нове сказав, про що ніхто не здогадувався? Це тому, що збитими ракетами не можуть похваляться. І треба відвернути увагу. Росія вдало розрахувала. Совок, міцно тримаючись за старе, совково святкував комуняцьке свято. Багато прогавив, пишатися нічим. Наступного разу на свято православних сектантів. Коли після бурхливої ночи фанатизм вишевати, прихильної до сильної буде стомлений.


Новини