Головна Новини Політика президент Зеленський зробив відверту заяву про саміт ЄС і Путіна: що сказав президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив відверту заяву про саміт ЄС і Путіна: що сказав президент

Зеленський підтвердив, що "є блокування з боку Угорщини" позитивного рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС

13 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

 Глава держави  Володимир Зеленський   наголосив, що, коли  Євросоюз не ухвалить рішення про початок перемовин про вступ України, це  означає, що російський президент Володимир Путін наклав вето на таке рішення.

Зеленський зробив відверту заяву про саміт ЄС і Путіна: що сказав президент

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Цю заяву  український президент оприлюднив під час брифінгу в Осло 13 грудня.

Володимир Зеленський  заявив, що   Україна  доклала зусиль, щоб виконати  всі рекомендації партнерів і розпочати   перемовини  про вступ до Євросоюзу. Разом з тим, український лідер  сказав, що "є блокування з боку Угорщини і це факт".

"З нашого боку ми були дуже конструктивні, ми зробили абсолютно все, щоб не давати жодного шансу цій (Угорщині – ред.) або іншій державі блокувати (рішення про початок перемовин – ред.)", –  висловивсь  глава держави.

Продовжуючи, він  наголосив, що Росія "почала працювати з країнами – не тільки Європою, а країнами на багатьох континентах, – і тиснути на них".

"Якщо не буде там (на саміті ЄС – ред.) позитиву, це свідчитиме про те, що Путін наклав вето на це рішення", – резюмував  Володимир  Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав головне досягнення РФ у 2023 роціПротягом 2023 року російська армія не мала жодної "перемоги", але Москві вдалося налагодити активну співпрацю з країнами по всьому світу. Таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив на прес-конференції з прем'єром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

Президент уточнив, що йдеться як про європейські країни, так і держави на багатьох інших континентах. За словами Зеленського, ця співпраця ґрунтується на тиску з боку Росії, і, якщо якісь країни жодним чином не дозволять Україні вступити до ЄС, це означатиме, що "Путін наклав вето на це рішення".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини