Головна Новини Політика президент Зеленський жорстко відреагував на рішення Канади щодо турбіни для "Північного потоку-1" рф
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський жорстко відреагував на рішення Канади щодо турбіни для "Північного потоку-1" рф

На думку Зеленського, у Москві сприймуть таке рішення виключно як прояв слабкості

11 липня 2022, 23:38
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на рішення уряду Канади, що дозволило повернути до Німеччини турбіни для "Північного потоку-1", які ремонтувалися компанією Siemens Canada. Свою думку з приводу цього президент України висловив під час вечірнього відеозвернення, 11 липня.

Зеленський жорстко відреагував на рішення Канади щодо турбіни для "Північного потоку-1" рф

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

 Володимир Зеленський повідомив, що українське МЗС навіть викликало з цього приводу представника Канади. Адже це — "абсолютно неприйнятний виняток із санкційного режиму проти Росії".

"Якщо держава-терорист може витиснути такий виняток у санкціях, то яких винятків вона захоче завтра чи післязавтра. Це стосується спільних правил. Це стосується не просто якоїсь турбіни для газопроводу "Північний потік", яку Канада не повинна була, але все ж таки вирішила передати. Передати фактично Росії", — сказав президент України. 

 На думку президента України, у Москві такий санкційний виняток будуть сприймати як прояв слабкості. Також він заявив, що тепер Росія спробує у гострий момент не просто перекрити, але й повністю припинити газ, що йде до Європи.

"Росія ніколи не грала в енергетиці за правилами й не гратиме зараз, якщо не побачить сили. Кожна поступка в таких умовах сприймається російським керівництвом як стимул для подальшого, сильнішого тиску. Звичайно, ще можна переглянути це рішення про одну турбіну, яке тягне за собою багато інших проблем", —  попередив президент України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як рф вдалося обійти санкції та "переконати" США, Канаду та ЄСПредставники Євросоюзу  не бачать порушень  санкцій  в рішенні канадської влади віддати Німеччині  поремонтовану турбіну, яка буде  встановлена  на російському газопроводі  "Північний потік-1". Про це повідомив  спікер  Єврокомісії Тім МакФі. США  теж  підтримали  позицію канадської влади щодо  повернення турбіни Німеччині.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини