Головна Новини Політика зовнішня політика Газовий шантаж "Північним потоком-1": як рф вдалося обійти санкції та "переконати" США, Канаду та ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Газовий шантаж "Північним потоком-1": як рф вдалося обійти санкції та "переконати" США, Канаду та ЄС

Канада вирішила зробити виняток із санкцій, щоб повернути Німеччині турбіну, необхідну для обслуговування газопроводу "Північний потік-1"

11 липня 2022, 21:44
Поділіться публікацією:

Представники Євросоюзу  не бачать порушень  санкцій  в рішенні канадської влади віддати Німеччині  поремонтовану турбіну, яка буде  встановлена  на російському газопроводі  "Північний потік-1". Про це повідомив  спікер  Єврокомісії Тім МакФі, проводячи  брифінг в Брюсселі, інформує "Європейська правда".

Газовий шантаж "Північним потоком-1": як рф вдалося обійти санкції та "переконати" США, Канаду та ЄС

Росія продовжує використовувати газ як зброю (фото з відкритих джерел)

"Ми пильно слідкуємо за ситуацією і взяли до уваги, що Канада вирішила повернути цю турбіну Німеччині. Одним із виправдань було використано те, що Росія зменшить постачання газу по "Північному потоку-1". Щодо санкцій, хочу нагадати, що вони не стосуються матеріалів і технологій, пов’язаних із природним газом", — пояснив МакФі.

США  теж  підтримали  позицію канадської влади щодо  повернення турбіни Німеччині.

"У короткостроковій перспективі турбіна дозволить Німеччині та іншим європейським країнам поповнити свої запаси газу, що підвищить їхню енергетичну безпеку та стійкість, а також допоможе протистояти спробам Росії використовувати енергетику як зброю", - наголосив   спікер  Держдепартаменту Сполучених Штатів  Нед Прайс.

Американський посадовець зазначив, що Сполучені Штати  і  їх союзники  підтримують  зусилля, які ведуть до  зменшення залежності від  енергоресурсів  РФ і, як наслідок,  скорочення доходів  від їх  реалізації.

9 липня очільниця  канадського МЗС Мелані Жолі зробила заяву, що Канада  в цій ситуації, зробить виняток із  впроваджених проти Росії санкцій і  відправить в Німеччину турбіни,  що  мають використовуватись  для обслуговування газогону "Північний потік" і  зараз  пройшли  технічне обслуговування на канадському  підприємстві, яким володіє німецька компанія  Siemens.

Важливо, що  турбіни переправлять  в Німеччину,  і лише потім відвезуть "Газпрому". Представники німецької влади пояснюють,  що повернення  агрегату  позбавить РФ приводу підтримувати постачання  нижчі  нормального рівня.  Ще 8 липня  Росія  повідомила, що  постачання голубого палива до  Європи буде збільшено, коли турбіна повернеться.

Наша країна  із  початку виступає  проти передачі канадською владою  турбіни  російському "Газпрому", пояснюючи, що  саме ця процедура порушує санкції проти РФ. МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах Канади після рішення Оттави повернути Німеччині турбіну для "Північного потоку".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що санкції створили проблеми "Газпрому".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини