Головна Новини Політика президент Зеленський занепокоєний, що наступний прем’єр Британії може зменшити військову допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський занепокоєний, що наступний прем’єр Британії може зменшити військову допомогу Україні

Зеленський також висловив сподівання, що "великий друг України" Джонсон залишиться у британській політиці

27 липня 2022, 21:18
Поділіться публікацією:

 Глава держави Володимир Зеленський  турбується з того, що  новий прем’єр-міністр Великобританії може  прийняти рішення про зменшення  підтримки  нашої країни  на відміну від  поки що чинного голови уряду Бориса Джонсона.

Зеленський занепокоєний, що наступний прем’єр Британії може зменшити військову допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Український президент  так само має надію, що "великий друг України" Джонсон  буде перебувати в політиці  Великої Британії  на одному з чільних місць. Про це Володимир Зеленський  сказав, відповідаючи  на запитання представників  британського  телеканалу TalkTV,  частину інтерв’ю  оприлюднили The Times і AFP.

"Чесно кажучи, мене це хвилює. Ми хотіли б мати хоча б такий самий рівень підтримки, тому що мої особисті стосунки з Борисом прискорили рівень британської підтримки, яка була надана. Британці були лідерами в такій підтримці", – наголосив  глава держави.

Він окремо зазначив, що не хоче, аби Джонсон  пішов із британської політики.

"Я хочу, щоб він був десь у політиці та мав змогу обійняти певну посаду. Я не хочу, щоб він зник, але рішення в руках британського народу. Та я впевнений, що яку б посаду Джонсон не обіймав, він завжди буде з Україною. Це від щирого серця", – відповів  лідер України.

Зеленський   ще сказав, що "був би радий дуже тісно співпрацювати так, як ми звикли з Борисом" з майбутніми претендентами на посаду  глави уряду Британії  Ріші Сунаком та Ліз Трасс.

"Я знаю, що ці два кандидати дуже шановані, і вони мають підтримку людей та суспільства Великої Британії. Ми знаємо про цю підтримку. Ми знаємо про позитивну силу цих лідерів", – підсумував  український президент.

Український лідер   ще зазначив, що вже мав  спілкування із Трасс як очільницею МЗС, але  готовий співпрацювати з будь-ким із претендентів  в разі його чи її  успішної перемоги.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський попросив розповісти росіянам про майже 40 тисяч вбитих окупантів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини