Головна Новини Політика президент Зеленський вперше заявив про ризик, що війна затягнеться на роки, а то й десятиліття
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вперше заявив про ризик, що війна затягнеться на роки, а то й десятиліття

Президент України вважає, що західним партнерам зараз варто підтримати українців, щоб не збільшити ризик Третьої світової війни

29 квітня 2023, 11:35 comments4572
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський попередив, що повномасштабна війна на території України може тривати роками чи навіть десятиліттями. Отже, союзникам варто зараз підтримати українців, щоб не збільшити ризик Третьої світової війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава держави заявив в інтерв'ю фінському виданню "Yle".

Зеленський вперше заявив про ризик, що війна затягнеться на роки, а то й десятиліття

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Видання зазначає, незважаючи на сподівання на успіх, президент також попередив, що "війна може тривати роками чи навіть десятиліттями".

"Для інших країн дешевше зараз підтримати Україну, аніж збільшувати ризики Третьої світової війни", — заявив Володимир Зеленський.

Глава держави також сказав, що війна в Україні має закінчитися інакше, ніж війна у Фінляндії. Як зазначає Yle, ймовірно, Зеленський мав на увазі радянсько-фінську війну 1939-1940 років, після якої фіни змушені були віддати СРСР близько 10% своєї території.

"Я відчуваю, що такої можливості не можна допускати", — наголосив президент України.

Зазначимо, також Володимир Зеленський зробив нову заяву про контрнаступ та повернення Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у квітні активізувалася тема Криму. Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України оприлюднило відкрите звернення до всіх непокорених жителів тимчасово окупованого РФ українського Криму, подякувавши за якісну співпрацю та наближення поразки окупантів. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що за п'ять-сім місяців півострів може бути звільнений. Кабмін затвердив зміни у плані заходів щодо реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. А окупанти риють у Криму окопи. Про що каже актуалізація теми деокупації Криму? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 квітня 2023, 11:09

Очікувано. Остаточний вирок Україні підводить підсумки свого правління. Тільки повна зміна, навіть назви з Україна на Русь. Відмова від злочинного православного сектанату і повернення до стародавньої віри зраджених батьків. Визнання власної провини, каяття і взяття повної відповідності на себе, перехід всієї країни на шлях доброчесності - виправить ситуацію.


Новини