Головна Новини Політика президент Зеленський вперше наважився на такий крок за час війни: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вперше наважився на такий крок за час війни: про що мова

Президент заявив, що перестановка в Кабміні є частиною спроби "надати нових сил" українській інституції

5 вересня 2024, 09:15 comments1385
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський проводить найбільші кадрові зміни в уряді за часів великої війни. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Financial Times.

Зеленський вперше наважився на такий крок за час війни: про що мова

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Видання зазначає, кардинальні зміни обурили деяких критиків Зеленського, які висловили стурбованість тим, що перестановка була способом для президента ще більше зміцнити владу шляхом призначення лояльних людей.

Автори матеріалу звертають увагу, що Володимир Зеленський сказав, що перестановка є частиною спроби "надати нових сил" українській інституції, але надав скупі подробиці про те, чому, зокрема, він попросив відставки Кулеби та півдесятка інших високопоставлених членів Кабінету міністрів.

Києвом місяцями ходили чутки про можливу відставку Кулеби, чиє спілкування із західними союзниками України часто вважалося занадто незалежним для Зеленського.

Після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року в українському уряді було внесено багато кадрових змін, у тому числі замінено міністра оборони, головнокомандувача Збройними силами, а також керівників зовнішньої та внутрішньої розвідки.

Очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав у Telegram, що більше половини нинішнього уряду України буде переміщено або замінено найближчими днями.

"Як і було обіцяно, цього тижня можна очікувати серйозного перезавантаження уряду", — повідомив він пізно у вівторок, назвавши середу "днем звільнення".

Автори матеріалу наголошують, перестановки відбуваються у вирішальний момент війни, коли Київ намагається стримати ескалацію наступу Москви на сході України, водночас поспішаючи зміцнити контроль над приблизно 1000 квадратними кілометрами території, яку він захопив у Курській області Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому міністри відмовляються працювати під управлінням Єрмака: про що говорить кадрова тряска. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини