Головна Новини Політика президент Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство: про що йдеться

Президент наголосив, його ініціатива дозволить мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу, крім громадян Росії

22 січня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді України запровадити інститут множинного громадянства. Як передає портал "Коментарі", про це глава держави заявив у своєму привітанні з нагоди 105-ї річниці Дня Соборності України.

Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство: про що йдеться

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Сьогодні я вношу до Верховної Ради України ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства", — наголосив Зеленський.

Як зазначив президент, це "дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу". Він уточнив, що окрім громадян країни-агресора.

За словами Зеленського, всі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки, всі, хто допомагає нам, незважаючи на сотні та тисячі кілометрів від рідної землі, повинні відчувати свою причетність.

Крім того, лідер українців згадав і про іноземних добровольців, які стали на захист України.

"Усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України. За свободу якої ми боремося. Б’ємося за право бути українцями. І відповідне рішення – один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем", — повідомив глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поступки територій в обмін на світ: Зеленський відповів, чи ухвалить складне рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський провів Ставку зі стратегічним рівнем обговорень: у чому її важливість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини