Головна Новини Політика президент Зеленський в США заявив, що Україні мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський в США заявив, що Україні мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати

Під час візиту в Штати президент України Володимир Зеленський сказав, що нинішній підтримки з боку НАТО мало, також наголосив на необхідності будувати український сучасний флот, і для цього потрібні можливості

1 вересня 2021, 07:10
Поділіться публікацією:

Перебуваючи з офіційним візитом в США президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримка української держави з боку НАТО, яка є на сьогоднішній день, недостатня. Також глава держави знову зробив акцент на сильному, боєздатному українському флоті, заявивши, що для цього потрібні певні можливості. Як інформує видання "Коментарі", такі слова глави держави передає "Укрінформ".

Зеленський в США заявив, що Україні мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Зеленський подякував НАТО за підтримку України в акваторії Чорного і Азовського морів. Він підкреслив, що це дуже важливий психологічний фактор, коли люди бачать, що Україна не одна і має надійний тил НАТО, але виникає логічне запитання: чи достатньо такої підтримки? Володимир Зеленський додав, на таке питання є очевидна відповідь — ні, не достатньо.

Володимир Зеленський підкреслив, що для України дуже актуальне питання приєднання до Північноатлантичного альянсу. Причому в питанні приєднання часу на довгу стратегію зовсім немає, тому що анексія Криму не припинені, Росія продовжує накопичувати там свої війська, також свої війська Росія накопичується уздовж українського кордону.

Зеленський зазначив, що боєздатний український флот неможливо створити без серйозної підтримки союзників по НАТО, а також країн Чорноморського узбережжя.

"Ми не просимо подарунків — нам потрібні можливості, доступ до дешевих кредитів", — конкретизував президент. Він також пояснив, що для першого етапу на шляху  створення флоту потрібно 15 млрд доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський повіз в Вашингтон важливі документи, які передасть особисто в руки Джо Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини