Головна Новини Політика президент Зеленський у розмові з прем'єром Грузії озвучив прохання щодо Саакашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський у розмові з прем'єром Грузії озвучив прохання щодо Саакашвілі

Зеленський поговорив про Саакашвілі з прем'єром Грузії, просить про допуск українських лікарів

12 листопада 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із главою уряду Грузії Іраклі Гарібашвілі. Під час розмови український лідер закликав грузинську сторону не порушувати права Михайла Саакашвілі. Як повідомляє видання "Коментарі", цю інформацію подає сайт Офісу президента.

Зеленський у розмові з прем'єром Грузії озвучив прохання щодо Саакашвілі

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент України наголосив, обговорюючи подальшу долю Саакашвілі, важливо дотримуватися норм міжнародного права. Також Зеленський наголосив на тому, що до Саакашвілі неприпустиме застосування будь-якого примусу. Також Саакашвілі повинен мати право на зустрічі зі своїми рідними та близькими, навіть перебуваючи в ув'язненні.

Також Володимир Зеленський висловив прохання про те, щоб грузинська сторона не була проти того, щоб українські лікарі змогли оглянути Саакашвілі з огляду на погіршення здоров'я грузинського опозиціонера.

Читайте на порталі "Коментарі" аналіз наших експертів ситуації в якій опинилася Україна у зв'язку із затриманням у Грузії Михайла Саакашвілі. Одразу після затримання Саакашвілі поспішив заявити, що з ним намагаються розправитися, як із лідером опозиції. На знак протесту з діями влади Грузії політик оголосив голодування.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — Михайло Саакашвілі погодився на медичну допомогу після виконання своєї умови. Грузинська влада вирішила його прямого спілкування зі своїм адвокатом. Саакашвілі зажадав його спілкування відновити. Поки умова не була виконана, грузинський політик заявляв, що він готовий пожертвувати своїм життям заради боротьби з режимом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини