Головна Новини Політика президент Зеленський схвалив запуск Центру протидії дезінформації
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський схвалив запуск Центру протидії дезінформації

Указ набирає чинності з дня його опублікування

20 березня 2021, 11:48
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо створення Центру протидії дезінформації, передає "Суспільне". 

Зеленський схвалив запуск Центру протидії дезінформації

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 11 березня 2021 року "Про створення Центру протидії дезінформації" (додається)", — сказано в документі. 

Відомо, що Центр протидії дезінформації буде функціонувати з метою досягнення цілей Стратегії національної безпеки України. Зокрема, його метою буде забезпечення інформаційної безпеки держави, ефективної протидії пропаганді, деструктивним дезінформаційним впливам та кампаніям, недопущення маніпулювання думкою громадськості. 

Нагадаємо, що експерти для порталу "Коментарі" оцінили новостворену ініціативу. На думку фахівців, якщо зазначений орган буде наділений реальними повноваженнями, є підстави вважати, що він буде ефективним інструментом протидії дезінформації. Доцільно, якщо Центр стане місцем акумулювання напрацювань інших підрозділів спеціальних служб, відомств, аналітичних центрів та наукових установ, а також дійсно вагомих досягнень громадського сектору та медіа в цій сфері. За роки війни ми отримали безцінний досвід: навчилися виявляти інформаційні загрози, зчитувати ворожі наративи, перевіряти контент, розвінчувати фейки і міфи. Очевидно, цей досвід вимагає системного аналізу, вдосконалення та практичного застосування з метою нівелювання деструктивних інформаційних впливів. До цієї роботи необхідно залучити кращих вітчизняних фахівців. Кадрове забезпечення є одним з визначальних чинників ефективності діяльності створюваного Центру. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини