Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, що йому пообіцяв лідер Китаю Сі Цзіньпін щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що йому пообіцяв лідер Китаю Сі Цзіньпін щодо Росії

Лідер Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським, що КНР не відправить зброю до РФ.

2 червня 2024, 14:10 comments3430
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів про останню розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. За словами Зеленського, китайський лідер пообіцяв, що Пекін не буде надсилати свою зброю до Росії, проте деякі китайські елементи потрапляють на ринок РФ.

Зеленський розповів, що йому пообіцяв лідер Китаю Сі Цзіньпін щодо Росії

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру, де взяв участь у конференції "Діалог Шангрі-Ла". Під час розмови з журналістами президент вказав, що востаннє з китайським лідером говорив минулого року, а розмова стосувалась поставок зброї.

"Ми не очікуємо оборонної підтримки від Китаю. Нема сенсу просити оборонної підтримки від тих, хто її не дасть. Але ми не хотіли б, щоб Китай надавав оборонну підтримку Росії. Саме про це ми говорили з лідером Китаю. Він мені пообіцяв, що Китай буде осторонь цієї війни і не буде підтримувати Росію зброєю", — сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що до Росії потрапляє різна техніка з Китаю, зокрема ті елементи, які використовуються в оборонній промисловості РФ.

"Сьогодні є різні сигнали, від різних розвідок, зокрема і української, що щось потрапляє на ринок РФ через Китай. Я б тут був дуже послідовним. Є дійсно деякі елементи, які входять до озброєння Росії, елементи з Китаю, але повинен зауважити, що є елементи і з інших країн світу", — сказав президент.

Зеленський додав, що це не ознака того, що ці країни спеціально продають Росії деталі, щоб "ракети літали і били по нас".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський прокоментував мирну конференцію, яку хоче організувати Китай і запросити туди Росію та Україну.

Також "Коментарі" писали, що у США вказали, що Китай не надсилає до Росії летальну зброю, проте відправляє росіянам станки для її виробництва та мікросхеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини