Головна Новини Політика президент Чи зустрівся Зеленський з представниками Китаю на форумі "Діалог Шангрі-Ла": коли президент говорив з Сі востаннє
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зустрівся Зеленський з представниками Китаю на форумі "Діалог Шангрі-Ла": коли президент говорив з Сі востаннє

Володимир Зеленський не зміг зустрітись з представниками Китаю на конференції "Діалог Шангрі-Ла". Причиною стала відсутність бажання з боку Китаю.

2 червня 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру, де взяв участь у конференції "Діалог Шангрі-Ла". На міжнародному форумі також були представники Китаю, проте Зеленський не зустрівся з ними, а з лідером КНР говорив востаннє рік тому.

Чи зустрівся Зеленський з представниками Китаю на форумі "Діалог Шангрі-Ла": коли президент говорив з Сі востаннє

Зеленський на конференції "Діалог Шангрі-Ла". Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський виступив в останній день конференції "Діалог Шангрі-Ла", де розповів, що Китай став інструментом Путіна, який намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії щодо питань війни в Україні. Також Зеленський заявив, що йому не вдалось зустрітись з китайською делегацією.

"Що стосується представників з Китаю, зараз в Сингапурі я не зустрічався ні з ким з них. Що стосується, нашої сторони, ми запрошували не тільки на Саміт. Ми багато разів хотіли зустрітись на різних рівнях з представниками Китаю", — сказав Зеленський.

За словами президента, саме Китай не бажає зустрітись з українськими представниками, а з Сі Цзіньпіном Зеленський востаннє говорив телефоном рік тому.

"Я хотів зустрітись з лідером Китаю, я розмовляв рік тому телефоном з лідером Китаю. Ми говорили про підтримку територіальної цілісності України і суверенітету. Наші позиції тоді збігалися. Після цього я хотів мати діалог, мати зустріч щоби запросити на Саміт миру. На жаль, на сьогодні контактів з Китаєм потужних немає, через те, що цього не хоче китайська сторона", — наголосив президент.

Нагадаємо, що Китай заявив про відмову брати участь у Саміті миру. Причиною цього стала відсутність Росії на мирному саміті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай заперечив поставки зброї до Росії чи України.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який назвав Трампа "президентом-лузером".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини