Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чому Україна просить партнерів допомогти зі зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому Україна просить партнерів допомогти зі зброєю

Президент Зеленський наголосив, вся зброя потрібна виключно для захисту, Україна думає тільки про світ

2 лютого 2022, 14:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський спростував чутки, які розповсюджуються Кремлем, про підготовку України до силового варіанту розв'язання питання з Донбасом. Вся та зброя, яку Київ отримує від західних партнерів, потрібна виключно для оборони й захисту країни. Як передає видання "Коментарі", про це український президент заявив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Зеленський розповів, чому Україна просить партнерів допомогти зі зброєю

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент пояснив, після того, як ворожа армія вторгалася на територію України й окупувала частину території, було прийнято рішення розпочати стрімке нарощування обороноздатності країни.

Володимир Зеленський зазначив, що є чітке розуміння, що лише з потужною, професійною армією та достатнім рівнем озброєння Україна може гарантувати собі захист від нового витка агресії. При цьому глава держави зазначив, що він не готовий сьогодні говорити, з ким саме Україна веде переговори та про які постачання озброєння йдеться.

За словами президента, він може гарантувати, що вся та зброя, яку отримує Україна, буде спрямована виключно на захист своєї території та свого народу. На сьогодні всі думки лише про те, як шляхом дипломатії та переговорів звільнити окуповані території. При цьому Володимир Зеленський наголосив, що нових територій Україна точно не віддасть агресору та готова їх захищати за будь-яку ціну.

Володимир Зеленський повідомив, що влада має покроковий план, як бути на випадок російського вторгнення, також є лист до західних союзників, у якому є перелік того, що ще потрібно українській армії для її зміцнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський підтвердив, що Україна зобов'язалася виконати свої зобов'язання щодо Мінських угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини