Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чи готовий він до проведення виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чи готовий він до проведення виборів

Говорячи про можливість проведення виборів під час війни, Зеленський заявив, що українці не готові витрачати гроші на щось інше, окрім зброї

23 вересня 2023, 11:10 comments1908
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він готовий до проведення виборів в Україні, але є позиція українського суспільства, яке скептично ставиться до ідеї надання коштів на якісь інші цілі, крім зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава української держави зробив під час прес-конференції в Канаді.

Зеленський розповів, чи готовий він до проведення виборів

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Володимир Зеленський зазначив, що під час війни є низка питань, які потребують першочергового вирішення. Це питання безпеки міжнародних спостерігачів, можливості проголосувати всім військовим, а також мешканцям тимчасово окупованих територій та тим, хто сьогодні перебуває за кордоном. Також не менш важливим є питання фінансування виборчої кампанії, на що потрібні серйозні кошти.

За словами президента, в Україні, і цілком справедливо, коли гроші сьогодні хоче парламент чи уряд направити на той чи інший напрямок, окрім зброї, суспільство не готове це підтримувати. І не просто не готове, воно проти максимально, бо йде війна.

"Ми навіть не порушували питання виборів, тому що сьогодні через безпеку воно не актуальне… Закон забороняє під час війни проводити ті чи інші вибори. Я готовий абсолютно. Безпека – складний елемент проведення виборів. Перша складність у тому, щоб вибори провели демократично і прозоро. Для цього потрібні незалежні спостерігачі з різних країн світу. Як в окопах вони будуть голосувати? І як вони голосуватимуть навіть на дільницях біля лінії фронту? Це говорить про те, що все повинно бути в бомбосховищах, тому що ми знаємо Росію, вона розстріляє всіх людей, які прийдуть. І хто зі спостерігачів піде в окопи, готовий приїхати і там працювати?", — зазначив Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори під час війни: які перспективи – чому бурхливо реагує команда Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини