Головна Новини Політика президент Зеленський розпочинає найбільше оновлення вантажних вагонів: скільки виділять грошей машинобудівникам
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розпочинає найбільше оновлення вантажних вагонів: скільки виділять грошей машинобудівникам

Планується закупити понад 45 тисяч вагонів українського виробництва

21 жовтня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

В нашій країні запроваджується масштабний економічний  проєкт, в якому отримають вигідні контракти українські машинобудівники – це оновлення вагонів залізничних вантажних потягів в рамках програми очільника країни Володимира Зеленського "Велике будівництво". Про це інформує ICTV.

Зеленський розпочинає найбільше оновлення вантажних вагонів: скільки виділять грошей машинобудівникам

В Україні стартує великий ремонт вагонів (фото з відкритих джерел)

 За кошти бюджету заплановано придбати 45 тисяч вагонів  національних виробників на суму 100 мільярдів гривень.

 За статистикою "Укрзалізниці",  в перевезеннях наші залізничники використовують 174 тисячі вантажних вагонів. Середній вік будь-якого з них майже 40 років, хоча допускається експлуатація  вагона 30 років.

Як розповів відповідальний представник департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов, постійно лагодити зношені вагони – це недешеве задоволення, бо вони часто виходять з експлуатації. Позапланові ремонти – це чималі додаткові витрати.  

 Виконувати президентське замовлення, за інформацією   радника міністра інфраструктури Івана Федорка, будуть УЗ та приватний бізнес. Таке кардинальне оновлення стартує вперше за 30 років існування незалежної країни.

 Важливо, що вітчизняні машинобудівники отримають мільярдні замовлення вперше за 30 років існування нашої держави. Їм воно дуже підсобить, адже виробництво тут майже заморожене. Цього року побудували трохи більше тисячі вагонів. Виробництво скоротилось майже на 60 відсотків, якщо порівнювати з минулим роком. Не віриться, що ця галузь десять років тому була конкурентоспроможною. Випускали  по 50 тисяч нових вагонів і реалізували їх на експорт. Машинобудівники надіються, що реалізація цього президентського проєкту на УЗ допоможе їм вийти з кризи. Так само і кільком іншим суміжним галузям.

За словами заступника керівника  парламентського комітету  з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, новий вагон – повністю український. Виготовлений з добутої тут руди, виплавленого українського металу та всіх інших компонентів. Коли країна  виділяє кошти на один вагон, працює в ланцюгу цілий комплекс вітчизняних промислових підприємств. Побудувати 40 тисяч вантажних вагонів — дуже добра справа, тому що оживе транспортне машинобудування, а чимало українських громадян, які тут працюють, отримають роботу.

Цей президентський проєкт "Велике будівництво", де будуть оновлювати вагони залізничних вантажних потягів, почне працювати  з початку наступного року.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що проєкти "Велике будівництво", "Інноваційні парки" будуть стимулювати розвиток бізнесу — експерт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Эдуард

21 жовтня 2021, 22:39

Для кого то Большая стройка, а для олигархических металлургических комбинатов миллиардные доходы. Сами сделают за бюджетные деньги, и сами себе сдадут в лизинг. И инициатору достанется маленький кусочек пирога)))


Новини