Головна Новини Політика президент Зеленський російською мовою звернувся до громадян Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський російською мовою звернувся до громадян Росії

Як зазначив президент, причиною російського вторгнення може стати будь-яка провокація

24 лютого 2022, 01:06
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський "як громадянин України" у своєму відеозверненні звернувся до росіян, і нагадав, що нас з ними поділяють понад дві тисячі кілометрів загального кордону, вздовж якого стоять війська.

Зеленський російською мовою звернувся до громадян Росії

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)


"Вздовж неї сьогодні стоять ваші війська, майже двісті тисяч солдатів. Тисячі бойових машин. Ваше керівництво схвалило їхній крок уперед. На територію іншої країни. І цей крок може стати початком великої війни на Європейському континенті", — заявив Зеленський.


Як зазначив президент, причиною російського вторгнення може стати будь-яка провокація.


"Причина може виникнути будь-якої миті. Будь-яка провокація. Будь-який спалах. Спалах, який може спалити все", — сказав він.


Нагадаємо, Верховна Рада 335 голосами "за" затвердила запровадження надзвичайного стану (ПП) по всій Україні, про особливості якого раніше розповів голова Кабміну Денис Шмигаль. Також нардепи підтримали внесення змін до держбюджету з метою збільшення видатків на оборону (планують виділити 9 мільярдів). Рішення прийнято через посилення військової агресії з боку Росії. Експерти оцінили прийняті парламентом рішення та розповіли, чому їх не винесли на розгляд раніше. Надзвичайний стан вводиться, коли відбуваються якісь природні катаклізми, техногенні катастрофи. Ми ж – на межі війни Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що режим НП трохи не відповідає дійсності. І варто було б все ж таки вводити військовий стан.


Олег Жданов вітає збільшення коштів на оборону. Адже зараз, враховуючи зростання ризиків агресії і нашу підготовку до протистояння, підуть великі непередбачені витрати. "Розгорнути армію до повного штату (включаючи резервістів), нові навчання, перекидання військ – все це величезні кошти. До того ж, треба створювати значні резерви матеріально-технічних засобів, – зазначає експерт. – Повинні бути серйозні запаси запчастин, медикаментів, треба розгортати ремонтно-відновлювальні батальйони, які ремонтують техніку Треба переглядати Держзамовлення – запустити або збільшити певне виробництво Займатися логістикою: евакуація поранених та вбитих, забезпечення передових частин Якщо фронт не потребуватиме забезпечення, якщо все йтиме без перебоїв і правильно, то воїни зможуть спокійно виконувати свої завдання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини