Головна Новини Політика президент Зеленський різко дорікнув Червоному Хресту через полонених в Оленівці
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський різко дорікнув Червоному Хресту через полонених в Оленівці

Зеленський зазначив, що Україна готова у всьому сприяти місії Червоного Хреста

13 жовтня 2022, 23:29
Поділіться публікацією:

Місія Червоного Хреста має отримати в росіян доступ до колонії в Оленівці, де з вини російських окупантів, загинули військові з України. Українська сторона готова сприяти у цьому, адже це їх зобов'язання. З такою заявою виступи глава держави Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Зеленський різко дорікнув Червоному Хресту  через полонених в Оленівці

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Червоний Хрест має зобов'язання — передусім морального характеру. Вважаю, що Міжнародний комітет Червоного Хреста — це не клуб з привілеями, де отримають зарплати і насолоджуються життям. Мандат Червоного Хреста має виконуватись", — заявив президент України.

На думку Володимира Зеленського, Червоний Хрест має добитися та отримати доступ до колонії в Оленівці на Донеччині, де загинуло близько 50 українських військових. Адже це його робота. Глава держави додав, що організація може виконати це, але для цього треба намагатися її здійснити.

"Україна готова сприяти цьому. За зразком місії МАГАТЕ може запрацювати і місія Червоного Хреста, але для цього потрібне лідерство, потрібна сумлінність, потрібне розуміння, хто і для чого створював таку інституцію, як Червоний Хрест", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський назвав оточення Путіна цуциками, а російське суспільство глухим та сліпим. Президент України Володимир Зеленський дав ексклюзивне інтерв’ю для німецького видання ZDFheute Nachrichten де розкритикував бездіяльність російської громадськості та страх світових лідерів через ядерні погрози Путіна. Під час інтерв’ю для ZDF президент України розповів про своє ставлення до лідера Німеччини Олафа Шольца. Зеленський сказав, що канцлер став більш заглиблений у тему війни ніж раніше, тому президент України вдячний йому за підтримку, яка надходить останнім часом. Під час розмови Зеленський розкритикував росіян, адже ті бояться правди.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини