Головна Новини Політика президент Зеленський провів розмову з Макроном: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів розмову з Макроном: про що домовилися

Зеленський обговорив із Макроном посилення ППО

18 жовтня 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

18 жовтня український президент Володимир Зеленський  провів розмову з французьким президентом  Емманюелем Макроном. Про це  йдеться у заяві глави України в Twitter.

Зеленський провів розмову з Макроном: про що домовилися

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

"Україна високо цінує військову допомогу Франції. Президент Макрон і я зосередилися на наступних кроках щодо посилення протиповітряної оборони, зброї дальньої дії та військово-морського потенціалу України", — заявив Володимир Зеленський.

Окрім цього, президенти поговорили про Чорноморський зерновий коридор, способи його захисту та наступні раунди переговорів щодо "формули миру".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав дуже сильною зустріч із Макроном. Президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. Володимир Зеленський назвав зустріч зі своїм французьким колегою сильним. За словами президента України, під час переговорів головний акцент було зроблено на зміцненні протиповітряної оборони України, а також безпеці Одеської області та Чорного моря. Зеленський уточнив, що це є критично важливим для стабільності усієї нашої Європи та світу.

Також "Коментарі" писали про те, що через суперечки Макрона і Шольца гальмується допомога Україні. Лідер  Франції Емануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц ніби "не ладнають між собою". З цієї причини   уповільнено  затвердження рішень на рівні країн-членів ЄС, йдеться і  про надання допомоги Україні.

Як зазначено в публікації цього  видання, відсутність консенсусу між лідерами Франції та Німеччини  призвела до затримки  у вирішенні  чималої кількості питань – це як подальше фінансування України, так і внутрішні проблеми ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини