Головна Новини Політика президент Зеленський прокоментував плани Бразилії запросити Путіна на саміт G20
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прокоментував плани Бразилії запросити Путіна на саміт G20

Президент закликав міжнародне співтовариство об'єднатися заради справедливості

11 вересня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Для того, щоб виконати бажання окремих лідерів та допустити російського диктатора Володимира Путіна для участі у саміті G20 у Бразилії доведеться "зруйнувати право". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на конференції "Об'єднані заради справедливості" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський прокоментував плани Бразилії запросити Путіна на саміт G20

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава української держави Зеленський зазначив, що є країни, які не ратифікували Римський статут, але є глобальними гравцями на світовій арені.

"За кілька місяців відбудеться саміт „Групи 20” (G20 – ред.). Дуже серйозна подія у Бразилії. І ми чули сигнали від влади Бразилії, що вони планували запросити Путіна. Але щоб це сталося, їм доведеться оминати закон, право зруйнувати і знову ігнорувати Римський статут. Хіба за це не має бути відповідальності?", — наголосив президент.

Український лідер також оцінив відмову Монголії заарештувати Володимира Путіна під час його нещодавнього візиту до країни.

На думку Зеленського, те, що сталося в Монголії — це не тільки відповідальність окремо взятої країни. Це відповідальність всього світу і лише від цивілізованого світу тепер залежить – чи відбудеться подальша деградація системи права, чи станеться руйнація норм, які ще залишаються.

Президент заявив, що система права має працювати так, щоб Римський статут, зокрема ордер Міжнародного кримінального суду, виданий стосовно головного російського злочинця, реально обмежували його і вже забезпечували його ізоляцію.

Зеленський закликав міжнародне співтовариство об'єднатися заради справедливості, щоб наближати відповідальність держави-агресора та її політичного та військового керівництва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський емоційно висловився про небажання Монголії заарештувати Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини