Головна Новини Політика президент Зеленський пояснив, чому в Україні є затримка у вакцинації від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому в Україні є затримка у вакцинації від коронавірусу

Причина відсутності вакцини від коронавірусу в України, на думку Зеленського, вельми проста

1 лютого 2021, 12:08
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський пояснив, у чому полягає затримка початку масової вакцинації українців від коронавірусу. Своє бачення він висловив в інтерв’ю американському ЗМІ Axios.

Зеленський пояснив, чому в Україні є затримка у вакцинації від коронавірусу

Зеленський жалкує, що Україна не знаходиться в лідерах щодо отримання вакцин. Фото: Axios/HBO

На думку президента, на отримання країнами вакцини безпосередньо впливає їхня вага на світовій арені. Україна ж, яка прагне вступити до Європейського Союзу і НАТО, ще не має достатнього голосу у порівнянні з іншими державами. Тому поки доводиться сподіватися на підтримку іноземних лідерів, які обіцяють "поділитися" частиною вакцини з Україною.

"Країни ЄС, з якими у нас прекрасні відносини […] сказали, що допоможуть. Потрохи, зі своїх поставок вакцини. Це буде складно пояснити їхньому народу, я розумію. Але вони будуть трішечки нам якось віддавати", — розповів Зеленський журналісту.

Також він зазначив, що нині в України не дуже вигідна позиція. Видається, ніби держава стоїть "із простягнутою рукою".

Водночас Зеленский наголосив: Україна домовлятиметься про поставки вакцини від коронавірусу з усіма можливими виробниками. Під час інтерв’ю президент згадав такі вакцини як, Sinоvac, AstraZeneca, Moderna. На його думку,  важливо пришвидшити процес доставки вакцини та розпочати масові щеплення серед українців.

Щодо російської вакцини, то, як уже повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський не впевнений у її якості. Глава держави переконаний: жодних офіційних підтверджень від світових дослідників про дієвість вакцини "Спутник V" немає. Саме тому Україна не буде ризикувати життям своїх громадян, роблячи із них "піддослідних кроликів".

Також на порталі можна дізнатися, коли українських медиків почнуть вакцинувати від коронавірусу препаратом американського виробника Pfizer.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини