Головна Новини Політика президент "Не можу ризикувати здоров’ям наших громадян": Зеленський про російську вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не можу ризикувати здоров’ям наших громадян": Зеленський про російську вакцину від коронавірусу

На переконання глави держави, російська вакцина від коронавірусу не має жодних гарантії якості

1 лютого 2021, 11:46
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що пропозиції РФ скористатися тамтешною вакциною від коронавірусу "Спутник V" є одним із проявів інформаційної війни. Про це глава держави заявив в інтерв’ю представнику американського видання Axios Джонатану Свону.

"Не можу ризикувати здоров’ям наших громадян": Зеленський про російську вакцину від коронавірусу

Зеленський проти використання неперевірених вакцин в Україні. Фото: STRINGER

Зеленський вважає, що ризикувати здоров’ям громадян, використовуючи неперевірені ліки проти COVID-19, неприпустимо. Серед вакцин, якість яких не підтверджена світовими дослідниками, наразі знаходиться і російська "Спутник V". Саме тому від її використання для щеплення українців слід відмовитися.

"Я хочу сказати про російську вакцину. [] Це один із тих проявів серйозної інформаційної війни, яка ведеться. Питання не в тому, що там написано Made in Russia, питання в тому, що ніхто не може гарантувати якість цієї вакцини. А вони користуються тим, що європейська вакцина приходить до нас дуже запізно, і тому пропонують свою", — детально пояснив свою позицію Зеленський.

Президент також зазначив, що насправді країна-виробник підходящих ліків проти коронавірусу не є пріоритетною. Як замовник, Україна сьогодні навіть не дивиться на ціну — найголовнішим є термін доставки потрібних ліків.

"На жаль, ми не в першому вагоні вакцинації. Ми десь у кінці, а я хочу, щоб Україна була принаймні всередині за термінами постачання вакцини", — зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, глава держави додав, що Україна продовжує зміцнювати свої загальні позиції на світовій арені. Зеленський нагадав, що на початку пандемії вітчизняний уряд допомагав іноземним державам із захисними масками, дезінфекторами тощо. На думку президента, українці продемонстрували достатньо людяності, навіть більше, ніж представники інших світових держав.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що від реєстрації російської вакцини в Україні відмовилося Міністерство охорони здоров’я. На думку очільника МОЗ Максима Степанова, окремі політичні сили в державі можуть влаштовувати істерики ще довго через таке рішення.

Також на порталі можна дізнатися, вакцину від якого виробника вже у лютому почнуть отримувати українські медики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини