Головна Новини Політика президент Зеленський повернув громадянство партнеру Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський повернув громадянство партнеру Коломойського

Це допоможе врятувати його від екстрадиції в США

11 лютого 2021, 17:00 comments1075
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повернув украиских громадянство олігархові і бізнес-партнеру Ігоря Коломойського Геннадію Боголюбову, що має допомогти йому від екстрадиції в США. Такий висновок зробило видання "Дзеркало тижня" на підставі позову Коломойського і Боголюбова проти США.

Зеленський повернув громадянство партнеру Коломойського

Фото: Google

Повідомляється, що олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти Сполучених Штатів на підставі того, що вони є громадянами України, саме цей факт дає можливість вважати, що президент Зеленський повернув українське громадянство Боголюбову.

Колишні власники Приватбанку подали позов до Міжнародного центру врегулювання суперечок проти США. Американці звинувачують олігархів в найбільшому відмиванні грошей в історії. Самі ж бізнесмени звинувачують США в порушенні міжнародних правових норм і нанесенні шкоди інвесторам.

Раніше Зеленський і Боголюбов заперечували факт повернення громадянства заявляючи, що мова йшла тільки про надання дозволу на проживання для олігарха. Однак варто зазначити, що позов бізнесменів базується на факті наявності у них українського громадянства.

Довідка: під час виборчої кампанії 2019 року Володимира Зеленського звинувачували у зв'язках з Ігорем Коломойським і називали його "маріонеткою" олігарха.

Сам Зеленський заперечував свої близькі стосунки з Коломойським і заявляв, що в разі порушення закону все будуть нести однакову відповідальність незалежно від імен.

Першим головою Офісу Президента при Зеленський був Андрій Богдан, який раніше обслуговував інтереси Коломойського як адвокат.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, в яких стосунках перебувають Зеленський і Разумков.

Читайте також заяву Путіна щодо окупованого Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини