Головна Новини Політика президент Зеленський обговорив з Меркель та Макроном Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський обговорив з Меркель та Макроном Донбас

Лідери висловили пропозиції щодо домовленостей, які можна винести на проведення нового Нормандського саміту

11 жовтня 2021, 22:56
Поділіться публікацією:

Очільник України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та франузьким президентом Еммануелем Макроном. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський обговорив з Меркель та Макроном Донбас

Володимир Зеленський з європейськими лідерами, фото Офіс президента

Володимир Зеленський висловив вдячність канцлеру Німеччини та президенту Франції за підтримку непорушності кордонів України і за участь у Нормандському форматі. 

Лідери країн обговорили ситуацію на Донбасі. Це потрібно для того, аби почати робити кроки для підготовки наступної зустрічі "Нормандської четвірки". Від її проведення лідери очікують високих результатів. Учасники саміту вважають, що досягнення домовленостей сприятиме стабільному миру на Сході. Також вони висловили пропозиції щодо домовленостей, які можна винести на проведення саміту. Для розуміння подій, Володимир Зеленський розповів про безпекову ситуацію на Донбасі. Лідери Німеччини та Франції поставилися схвально до рішення української сторони по розв'язанню конфлікту. 

Окремим питанням, учасники Нормандського саміту обговорили важливість виконувати взяті на себе зобов'язання по рішеннями зустрічі, яка пройшла у Парижі в 2019. Їх планують обговорити на зустрічі лідерів чотитьох країн, що вже планується. Президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель сказали, що переконають президента Росії Володимира Путіна долучитися до цих пропозицій. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником Німеччини з Франком-Вальтером Штайнмаєром, який приїхав взяти для участі у заходах до річниці трагедії Бабиного Яру. Володимир Зеленський наголосив, що візит Штайнмаєра важливий для України. За його словами, Німеччина важливий партнер України у Європі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини