Головна Новини Політика президент Зеленський невідкладно підписав закон про олігархів: що передбачає документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський невідкладно підписав закон про олігархів: що передбачає документ

В Україні буде створено спеціальний реєстр, до якого буде внесено олігархів

5 листопада 2021, 16:23 comments1213
Поділіться публікацією:

Державний голова Володимир Зеленський невідкладно підписав ухвалений українським парламентом закон про деолігархізацію. Документ набуде чинності через шість місяців після офіційної публікації. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

 Зеленський невідкладно підписав закон про олігархів: що передбачає документ

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Сам же Зеленський зазначив, що в успішних європейських країнах такої гілки влади, як олігархи, немає. Країни працюють на користь суспільства, а не "купки найбагатших". Президент зазначив, що українські виборці у 2019 році віддали свої голоси саме за такі зміни.

Документ передбачає створення спеціального реєстру, до якого буде внесено олігархів. Визначатимуть їх за кількома критеріями, а саме:

— значний вплив на засоби масової інформації;

— участь у політичному житті;

— володіння монополією;

— володіння активами на суму близько 2,3 млрд гривень.

Громадяни, яких внесуть до реєстру олігархів, зобов'язуються подавати декларацію в електронному вигляді нарівні з державними службовцями. Крім того, чиновникам необхідно буде звітувати про контакти з олігархами або їх представниками.

Президент Володимир Зеленський також додав, що ухваленню закону про деолігархізацію чинили опір десятки осіб, що мають вплив у країні, які залежать від олігархів.

Зазначимо, що органом, який приймає рішення про визнання особи олігархом, є Рада національної безпеки та оборони України (РНБО). Таке рішення ухвалили нардепи на засіданні 3 листопада. Експерти для інтернет-видання "Коментарі" оцінили рішення народних обранців, а також розповіли, як ситуація розвиватиметься надалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тамара

6 листопада 2021, 10:30

Как бы не были опасны последствия этого закона для Украины, действия олигархов гораздо опаснее.

Субъективно о объективном

5 листопада 2021, 17:14

Оце менi подобаеться! Лерос гарно вдув Зе-болвану по самые помидоры, чтобы тот спустился с небес, а не считал, что он любимчик народа. Слава Украiне!


Новини