Головна Новини Політика президент Зеленський не сумнівається - вже в цьому році Україна отримає нового прокурора САП
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський не сумнівається - вже в цьому році Україна отримає нового прокурора САП

Зеленський впевнений, що до кінця року в Україні з'явиться глава САП

19 жовтня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що до кінця 2021 року в Україні буде відомо ім'я нового глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Як інформує видання "Коментарі", про це глава держави сказав в інтерв'ю телеканалу "ICTV".

Зеленський не сумнівається - вже в цьому році Україна отримає нового прокурора САП

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава держави натякнув, що завдяки кадровим перестановкам в керівництві парламенту вдасться істотно прискорити процес прийняття у другому читанні закону про НАБУ. Володимир Зеленський навіть озвучив попередні терміни — це повинен бути наступний тиждень.

Що ж до фактичного блокування роботи САП, то Зеленський висловив жаль з тим, що комісія не може прийняти вольове рішення. Глава держави зазначив, що вже проведена робота в цьому напрямку. Комісія все ж вийде на остаточне рішення. Фінал конкурсу скоро. Прокурор САП повинен бути відомий вже в цьому році.

Зазначимо, одна із вимог, яку виставляють західні партнери України, зокрема, США, стосується якраз прозорого конкурсу на главу САП.

Також читайте на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський не став заперечувати, що використовував офшорні компанії, але послався на те, що в 2012 році влада Януковича просто не залишала вибору, особливо, якщо ти був в опозиції і постійно критикував Януковича та його оточення в медійній сфері. До офшорів довелося вдатися, щоб захистити бізнес і людей, які в ньому працювали. При цьому президент зазначив, що, переглянувши фільм "Слідство.Інфо" він не побачив нічого для себе нового. В основному ті ж факти, які використовували проти нього його опоненти в 2019-му році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини