Головна Новини Політика президент Зеленський назвав шокуючу суму, яка потрібна Україні, щоб відбудовати країну після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав шокуючу суму, яка потрібна Україні, щоб відбудовати країну після війни

Названа сума ще не враховує руйнування на територіях, що залишаються під окупацією

4 травня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

Для відбудови України після руйнувань, які спричинила війна, розв'язана Росією, потрібно понад 400 мільярдів доларів. Таку заяву зробив президент  Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністрами Нідерландів Марком Рютте та Бельгії Александром де Кроо у Гаазі. 

Зеленський назвав шокуючу суму, яка потрібна Україні, щоб відбудовати країну після війни

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Глава держави розповів, що російські окупанти зруйнували в Україні енергетичні станції, мережу освітніх закладів, культурні центри і музеї, церкви та об'єкти різної інфраструктури.

Також він нагадав, що сьогодні існує проблема з чинним законодавством в інших країнах щодо конфіскації і передачі російських заморожених активів для їхнього використання для відбудови України.

Нещодавно у Бельгії заявили про намір передати Україні заморожені російські гроші на суму 58 млрд євро. Але, за словами президента  Зеленського, цих коштів недостатньо для відбудови.

"Тому що навіть відповідно до нещодавньої оцінки Світового банку нам потрібно понад 400 мільярдів. Це реальна статистика. Але ми не знаємо, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, який там рівень руйнувань", — заявив Зеленський. 

Також заявив, що Україна просить країни-союзники і Європейську комісію знайти механізм, який дозволить передати Україні заморожені російські активи. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський відреагував на російські погрози щодо свого вбивства. Президент України Володимир Зеленський заявив, що його не "цікавлять" погрози з боку Російської Федерації. Після нападу двох дронів на Кремль серед представників російської політики та пропаганди почали поширюватись заклики про вбивство Володимира Зеленського.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини