Головна Новини Політика президент Зеленський назвав помилку Заходу, за яку тепер розплачується Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав помилку Заходу, за яку тепер розплачується Україна

Глава держави сподівається, що США ніколи не змінять політику щодо підтримки України

10 липня 2024, 15:18
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Сполучених Штатах Америки рівень ВВП удесятеро більший, ніж у Росії. Тому Путіна не можна сприймати як партнера. І помилка Заходу, на думку Зеленського, довгі роки полягала в тому, що Путіна сприймали як партнера, додаючи йому статусність та політичну вагу. Як передає портал "Коментарі", про це глава держави сказав під час спілкування в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні.

Зеленський назвав помилку Заходу, за яку тепер розплачується Україна

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Він (Путін – ред.) дійсно малий, але коли ми боїмося його – він починає ставати більше. І це помилка всього Заходу, в тому числі, протягом останніх 25 років", — вважає Зеленський.

Також президент України припустив, що, ймовірно, російський диктатор Володимир Путін чекає на вибори в США в листопаді, тому що потім, можливо, зміниться американська політика.

"Я сподіваюся, що вона ніколи не зміниться", — наголосив Зеленський і додав, що Путін має це розуміти.

Володимиру Зеленському поставили питання, як російський диктатор сприймає чинного президента США Джо Байдена та колишнього президента Дональда Трампа.

На це Зеленський відповів, що Путіну не подобається Америка. Байден та Трамп дуже різні, але вони підтримують демократію. І з цієї причини, упевнений Зеленський, Путін ненавидітиме їх обох.

На переконання українського лідера, Володимир Путін намагається розділити світ, Америку та різні країни в Європі. Водночас, на думку Зеленського, вибори у США залежать від американського народу, і Україна шанує рішення американців.

Крім того, у Зеленського запитали, чи він побоюється, що у разі перемоги Трампа на виборах президента США він виведе Америку з НАТО. Президент України відповів, що сподівається, що США ніколи не покинуть НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у такі моменти хочеться вбити Путіна: Зеленський емоційно висловився про війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини