Головна Новини Політика президент Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО

Президент України переконаний, що якщо США вийдуть із НАТО, світ втратить Польщу, Балтію та інші країни

10 липня 2024, 07:15 comments1181
Поділіться публікацією:

Якщо офіційний Вашингтон ухвалить рішення вийти з НАТО, тоді світ втратить багато країн, які розраховують на США та Північноатлантичний альянс. Зокрема, Польща та країни Балтії припинять існувати як незалежні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час інтерв'ю у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана зробив президент України Володимир Зеленський, повідомляє ВП.

Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Свої роздуми глава української держави озвучив як відповідь на запитання, чи побоюється він приходу Дональда Трампа на пост президента США.

"Я не знаю, хто буде президентом США. Я сподіваюся, що Сполучені Штати ніколи не вийдуть з НАТО, тому що інакше світ втратить дуже багато країн. Тому що такі як Путін... ми втратимо невеликі держави, які розраховують на Америку та НАТО, американське лідерство. Ми втратимо балтійські країни, Польщу та інші країни, які дуже чутливо ставляться до цієї теми. І я сподіваюся, що США ніколи всерйоз не будуть думати про вихід із НАТО. Я так думаю. Але це не моє рішення, я просто ділюся з вами своїми думками", — висловився український лідер.

Володимир Зеленський додав, що якщо громадяни США проголосують за Трампа, він сподівається, що політика нового лідера Америки щодо України не зміниться.

Також Володимир Зеленський сказав, що не знає, чи зможе Трамп закінчити війну за один день. Він зазначив, що мали добрі зустрічі, але вони разом не пройшли війну. Президент наголосив, що саме під час війни можна зрозуміти, чи можеш ти на когось розраховувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — саміт НАТО у Вашингтоні: Зеленський назвав ключові питання, які обговорюватимуться.

"Ми боремося за більшу кількість ППО для України. Я впевнений, що це станеться. Ми боремося за більшу кількість літаків, зокрема F-16. Ми наполегливо працюємо над тим, щоб ці винищувачі були надані. Ми також боремося за додаткові гарантії безпеки України, які включають зброю, фінанси та політичну підтримку. Ми наполягаємо на рішучих діях з боку Америки та Європи, які зміцнять наших воїнів", – наголосив президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини