Головна Новини Політика президент Зеленський назвав історично населені українцями території РФ: про які шість областей йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав історично населені українцями території РФ: про які шість областей йдеться

Зеленський підписав указ про території Росії, «історично населені українцями»

22 січня 2024, 12:44 comments2895
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", глава української держави Володимир Зеленський підписав указ про історично населені українцями території в Російській Федерації.

Зеленський назвав історично населені українцями території РФ: про які шість областей йдеться

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію", — заявив президент у своєму привітанні з нагоди 105-ї річниці Дня Соборності України.

Він зазначив, що заради цієї мети він підписав указ "Про історично населені українцями території Російської Федерації".

Як сказано в указі глави держави №17/2024 від 22 січня, Росія впродовж століть систематично вчиняла і продовжує вчиняти дії, спрямовані на знищення національної ідентичності, пригноблення українців, порушення їхніх прав і свобод, у тому числі на історично населених ними землях на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей РФ.

Зеленський доручив Кабінету Міністрів України розробити із залученням міжнародних експертів, представників Світового конгресу українців, вчених, громадськості та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України план дій щодо збереження національної ідентичності українців в РФ, у тому числі на історично населених ними землях (на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей Російської Федерації).

Читайте також на порталі "Коментарі" — ініціатива Зеленського про множинне громадянство: про що йдеться і чи є сенс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 січня 2024, 18:34

Вова,а зачем вот прямо сейчас эти громкие заявления? На кого они расчитаны? Рейтинг себе пытаешься поднять? Так это не поможет. А вот навредить там всем - очень даже.

Сергей

22 січня 2024, 18:40

Зелебобик в край ёбнулся. Долбаёб жидовский. Когда тебя уже пристрелят как шавку бешеную...

Ігор

22 січня 2024, 13:32

Хитрий корумпований юдеєць робить все для ескалації і для унеможливлення будь-якого примирення. Нескінченна війна - нескінченне правління хунти - нескінченне кріпацтво смердів. Тому і програли! Все буде Маріуполь!


Новини