Головна Новини Політика президент Зеленський назвав історичне рішення США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав історичне рішення США

Президент заінтригував те, що було абсолютною фантастикою ще недавно, стане реальністю

25 вересня 2023, 08:00 comments1551
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський вважає історичним рішення США щодо спільного виробництва зброї та оборонних систем з Україною. Як передає портал "Коментарі", таку заяву президент зробив у своєму традиційному вечірньому відеозверненні до українського народу.

Зеленський назвав історичне рішення США

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Президент зазначив, що разом із США вдалося напрацювати та ухвалити багато важливих рішень, які стосуються оборони України. вдалося домогтися отримання багатьох пакетів військової допомоги від Вашингтона. Насамперед вони зараз спрямовані на отримання Києвом артилерії, необхідних снарядів, ракет для "Хаймарсів", ракет для ППО, додаткових систем ППО, тактичних машин.

За словами Володимира Зеленського, Україна також отримає від США та інші види озброєння, перелік яких розкривати поки що не можна, але вони незабаром самі заявлять про себе на полі бою, створивши великі неприємності росіянам.

Також український лідер нагадав про рішення Канади щодо тривалої оборонної підтримки обсягом півмільярда доларів.

"Зокрема, це "медеваки" — евакуаційні машини, які дуже потрібні на фронті. Домовилися про виробництво та постачання. Є історичне рішення Америки про спільне виробництво зброї та оборонних систем, у тому числі і ППО. Це те, що було абсолютною фантастикою ще нещодавно. Але стане реальністю. Ми зробимо це реальністю", — наголосив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський після візиту до США, який залишив неоднозначне враження, відвідав Канаду. Під час брифінгу за результатами зустрічі з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, український лідер повідомив, що ми отримали новий пакет оборонної підтримки, що Канада приєдналася до підготовки наших пілотів для керування літаками F-16, а її компанії візьмуть участь у першому Форумі оборонних індустрій, який незабаром відбудеться в Україні Що можна сказати про американо-канадський рейд Зеленського? Що могло залишитися за лаштунками? Які очікування виправдалися, а які – ні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини