Головна Новини Політика президент Зеленський назвав єдину умову припинення ударів по НПЗ Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав єдину умову припинення ударів по НПЗ Росії

Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва

30 березня 2024, 13:55 comments1318
Поділіться публікацією:

Вашингтон виставив низку претензій Україні через удари Києва по нафтопереробних заводах та інших об'єктах паливно-енергетичного комплексу Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", фактично це підтвердив президент України Володимир Зеленський, зробивши відповідну заяву в інтерв'ю виданню "The Washington Post".

Зеленський назвав єдину умову припинення ударів по НПЗ Росії

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Реакція США на це не була позитивною", – заявив глава української держави.

При цьому президент наголосив, що Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва.

"Ми використали наші дрони. Ніхто не може сказати нам, що ви не можете", – додав президент.

Володимир Зеленський висловив думку, що зможе зупинити російські атаки на енергосистему України, тільки змусивши Росію заплатити аналогічну ціну.

"Якщо немає протиповітряної оборони для захисту нашої енергетичної системи, і росіяни атакують її, моє питання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики. Це чесно. Коли Росія припинить ці кроки, ми зупинимося", — сказав президент України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Держдепартаменту США Метью Міллер офіційно заявив, що Штати не заохочують українські сили завдавати ударів поза власними кордонами. Тим самим фактично підтвердив інформацію, що Вашингтон просив Київ припинити атаки проти російських нафтопереробних заводів (НПЗ). Чим зумовлена така позиція Адміністрації Байдена, за логікою якої Росія може бити по нам зі своєї території, а ми по ній – ні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна втратила півроку: Зеленський емоційно висловився про неясну позицію із підтримкою США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 березня 2024, 14:16

Так вже припинили. Поки Росія по нас б'є промисловими партіями ми відповіли одиницями, так, ніби десь у гаражі ручної зборки - зібрали кілька штук. У пихатості таке ж майбутнє як і у нацпам'яті - ми всі зараз живемо у цьому майбутньому. Подобається? Будемо і далі лишатись обдуреними і узурпованими. Будемо нести товстим попам юдейського Бога срібняки і покривати грішні голови хустинками.


Новини