Головна Новини Політика президент Зеленський на передовій: навіщо потрібен був візит на Харківщину – про що нове звернення президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський на передовій: навіщо потрібен був візит на Харківщину – про що нове звернення президента

Президент пообіцяв, що Харків та область будуть відновлені та відбудовані

30 травня 2022, 12:14 comments2123
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відвідав 29 травня Харків, а також зробив низку важливих акцентів у вечірньому зверненні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" сам факт цього візиту та меседжі, які висловив президент.

Зеленський на передовій: навіщо потрібен був візит на Харківщину – про що нове звернення президента

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Головні меседжі президента – нам рано розслаблятися, війна далеко не закінчена, для перемоги нам потрібна єдність

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко впевнений, що візит президента Зеленського до Харкова був дуже важливим і для харків'ян, і для захисників міста.

"Це знак поваги до міста-героя. І, судячи з деяких ухвалених рішень, треба було розібратися в ситуації на місці, а не лише в онлайн-режимі, – зазначає експерт. – Під час робочої поїздки президент відвідав передову, вручив нагороди воїнам, поспілкувався з нашими бійцями. У соціальних мережах із цього приводу навіть виникла дискусія – чи треба лідеру воюючої держави самому приїжджати до прифронтового регіону, адже це величезний ризик. Звичайно ж, питанням безпеки глави держави під час війни треба приділяти першорядну увагу. Але, як мені здається, для Володимира Зеленського і як для президента, і як для людини була потреба (і політично та психологічно) приїхати до прифронтового міста. Він регулярно приїжджав на передову до 24 лютого. Війну треба відчувати не лише на відстані, і не лише за доповідями військових та спецслужб. У той же час, і для наших бійців, і для харків'ян також було дуже значуще зустрітися з президентом. Це як взаємне емоційне підживлення".

За словами Володимира Фесенка, під час поїздки до Харкова президент наголосив на необхідності єдності, чіткої, злагодженої роботи всіх державних структур – і цивільних і військових, і центральної та місцевої влади. Бути разом із країною, разом боротися проти російського нападу.

"Власне, він і сам показує такий приклад. Ну, а хто випадає з командної взаємодії, виявляє малодушність, слабкість, той підпадає під відповідне кадрове рішення, – наголошує експерт. – Зазначу й те, що у Харкові обговорювалося відновлення міста. Робота вже ведеться, незважаючи на те, що війна триває, і обстріл міста ще відбувається. Це теж важливий сигнал – у центрі уваги керівництва не лише військові питання, а й відновлення зруйнованих міст, забезпечення їхньої нормальної життєдіяльності навіть у прифронтових умовах".

Щодо вечірнього звернення президента, то воно віра було дуже символічним, зазначає Володимир Фесенко.

"Це було звернення і до всієї країни, і до мешканців чотирьох міст (Харкова, Києва, Сєверодонецька та Кривого Рогу). Ці чотири міста і всю країну зараз об'єднують контрасти війни та миру. Відстояли Київ та Харків, відстоїмо і Сєверодонецьк. Президент привітав киян, які цього дня відзначали День міста. Столиця України поступово повертається до відносно мирного життя. День народження міста відзначав і рідний для Володимира Зеленського Кривий Ріг. Як і Харків, це місто на передовій і зараз під обстрілами. Головні сигнали цього телезвернення такі. По-перше, нам рано розслаблятися (це насамперед для жителів тих міст та регіонів, де зараз немає воєнних дій). Війна далеко не закінчена, і зараз ми переживаємо один із її драматичних моментів. По-друге, для перемоги нам потрібна єдність, і злагоджені дії і бійців на фронті, і тих, хто в тилу", – резюмує експерт.

Поїздка президента на Харківщину вийшла ефектною та ефективною

Керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих зазначає:

"Робоча поїздка Зеленського до Харкова 29 травня показує президента як керівника, який, незважаючи на обстріл міста, готовий приїхати і підтримати місцеву владу. Готовий показати місту та його жителям, що ніхто не буде покинутий, ніхто не буде залишений наодинці зі своїми проблемами".

За час поїздки, наголошує експерт, було проведено візуальну інспекцію руйнувань міста та обговорення поточних проблем з місцевою владою, розставлено пріоритети у майбутньому відбудові міста. Також було знято з посади керівника обласного управління СБУ з формулюванням "думав про себе, а не про захист міста".

"На тлі скандалу, що розгоряється, із забороною на виїзд Петра Порошенка на засідання Парламентської асамблеї НАТО (сьогодні епопея продовжилася), поїздка президента Зеленського до прифронтового міста має відвести інформаційний потік у позитивний напрямок, – пояснює Олег Вострих. – Президент особисто перевіряє міста після відходу окупантів, знімає з посад недбалих керівників, підтримує населення та місцеву владу. Вийшло ефектно та ефективно!".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Порошенко публічно звернувся до Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 травня 2022, 15:32

Зе це наш Башар Асад. Той теж захищав Сирію до останнього сирійця - і переміг. Ми зможемо теж. Виглядати будемо як їх країна.


Новини