Головна Новини Політика президент Зеленський: ми вийшли із ситуації, коли щоранку – фінансовий ризик та «сюрприз»
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: ми вийшли із ситуації, коли щоранку – фінансовий ризик та «сюрприз»

Президент наголосив, що сьогодні ситуація з валютним курсом вже стабілізувалася

2 лютого 2022, 14:50
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні вже можна точно сказати, що курс гривні вдалося утримати та стабілізувати, надалі національна валюта України лише зміцнюватиметься. Все це сталося завдяки підтримці європейських партнерів. Як передає видання "Коментарі", про це глава держави заявив під час загального підходу до ЗМІ з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Зеленський: ми вийшли із ситуації, коли щоранку – фінансовий ризик та «сюрприз»

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент заявив, що головною причиною коливань курсу гривні була інформаційна паніка. Надалі її негативні наслідки вдалося запобігти та стабілізувати гривню.

За словами Володимира Зеленського, крім тієї роботи, яку провела українська влада, великий внесок у стабілізацію гривні зробили європейські партнери України, надавши фінансові гарантії. Це було дуже важливе послання до ринків та інвесторів, що приводів для переживань немає і Європа вірить в Україну, її ринок та банківську систему.

Глава держави зазначив, що візити світових лідерів в Україну, їхні слова про підтримку та співпрацю з Україною також зробили свою справу. Все це у комплексі допомогло стабілізувати гривню. Зеленський зазначив, що після нарад з керівництвом НБУ він не бачить ризиків для національної валюти, бо немає причин для подальшого її знецінення.

"Ми вийшли із ситуації, коли щоранку – це фінансовий ризик та "сюрприз". На сьогодні ми розуміємо, що ситуація є стабільною", — резюмував глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Зеленський розповів, що зброя Україні потрібна, щоб захистити свою територію та швидше настав світ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини