Головна Новини Політика президент Зеленський хоче офіційної підтримки України на шляху до членства в ЄС ще від трьох держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський хоче офіційної підтримки України на шляху до членства в ЄС ще від трьох держав

Президент України під час візиту на саміт "Східного партнерства" у Брюсселі зустрівся з прем'єрами Австрії, Бельгії та Іспанії та на цих зустрічах просив підтримати майбутній вступ України до ЄС.

16 грудня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

На шляху до членства в Європейському Союзі Україні необхідно заручитися підтримкою таких країн, як Австрія, Бельгія та Іспанія. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський, беручи участь у саміті "Східного партнерства". Президент зустрівся з главами урядів Австрії, Бельгії та Іспанії, де порушив питання приєднання України до об'єднаної європейської родини. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Європейська правда".

Зеленський хоче офіційної підтримки України на шляху до членства в ЄС ще від трьох держав

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Розмовляючи з прем'єром Бельгії Олександром де Кроо, Зеленський виступив з ініціативою підписатися під Декларацією про підтримку європейських прагнень української держави. Президент також заявив, що Україна сьогодні відкрита для того, щоб бельгійські бізнесмени могли реалізувати в країні свої амбітні проекти. Підтримка держави у цьому процесі гарантована.

Зустрічаючи з прем'єром Іспанії Педро Санчесом Володимир Зеленський звернув увагу на те, що для Києва важливим є зміцнення двосторонніх відносин з Іспанією, а також підтримка країни прагнення України стати повноправним членом ЄС.

Також Зеленський запропонував на офіційному рівні канцлеру Австрії Карлу Нехаммеру підтримати бажання українського народу приєднатися до ЄС.

Зазначимо, сьогодні є сім країн ЄС, які офіційно підписалися під тим. Що Україні у перспективі має стати членом Європейського Союзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп 8-го скликання Верховної Ради Сергій Висоцький розповів, чому Путін із радістю погодиться прийняти президента України у Сочі для проведення прямих двосторонніх переговорів. Сергій Висоцький нагадав у зв'язку з цим попередній досвід Віктора Януковича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини