Головна Новини Політика президент Зеленський хоче дістати олігархів за кордоном: у Мін'юсті розповіли про завдання від президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський хоче дістати олігархів за кордоном: у Мін'юсті розповіли про завдання від президента

Президент сподівається, що закон про олігархів діятиме і за кордоном

13 січня 2022, 07:28
Поділіться публікацією:

На останньому засіданні РНБО, яке відбулося наприкінці минулого року, президент України Володимир Зеленський поставив чітке завдання – попрацювати із західними партнерами над тим, щоб дії закону про олігархів поширювалися і за межами України. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Рада" розповів міністр юстиції Денис Малюська.

Зеленський хоче дістати олігархів за кордоном: у Мін'юсті розповіли про завдання від президента

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Міністр зазначив, що президент хоче, щоб ті обмеження, з якими особи, які потрапляють під визначення олігарха, стикаються в Україні, мали такі ж важелі контролю і за кордоном. Так, якщо та чи інша особа має статус олігарха, то у неї автоматично виникали б обмеження щодо володіння активами та ведення бізнесу не лише в Україні, а й в інших країнах, де можуть бути оформлені активи чи бізнес.

За словами Дениса Малюськи, для того, щоб згодом не виявилося, що є низка спірних юридичних питань і була команда президента разом із західними партнерами відпрацювати всі механізми, врегулювати всі спірні моменти ще до того, як ця процедура почне діяти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відбулася перша телефонна розмова президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського цього року. Головною темою в бесіді двох лідерів стало обговорення напруги на українсько-російському кордоні через концентрацію російських військ та озброєння. Байдена пообіцяв українському президенту оперативну та адекватну відповідь Кремлю у разі нового витка ескалації та вторгнення російських військ в Україну. Сам Зеленський назвав розмову з Байденом такою, яка вкотре показала "особливий характер наших стосунків".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини