Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський та Байден поговорили по телефону: що пообіцяв голова Білого Дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський та Байден поговорили по телефону: що пообіцяв голова Білого Дому

Про розмову двох президентів першою повідомила прес-служба американського лідера

3 січня 2022, 08:32
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову зі своїм українським колегою. Байден запевнив, що США разом зі своїми союзниками готові до рішучої відповіді Путіну, якщо у Кремлі вирішать вторгнутися до України. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Білого Дому.

Зеленський та Байден поговорили по телефону: що пообіцяв голова Білого Дому

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото: aa.com.tr

У короткому викладі розмови йдеться, що Вашингтон має єдину позицію зі своїми союзниками – Росії дадуть жорстку відповідь, якщо Кремль піде на ескалацію ситуації і Росія вирішить відправити свої війська, сконцентровані на українсько-російському кордоні, в Україну.

Також повідомляється, що обидва президенти висловили великі сподівання на дипломатичний шлях урегулювання ситуації, зокрема на переговори в рамках Ради НАТО-Росія та співробітництва в Європі.

Крім того, в діалозі з Зеленським від Байдена прозвучала та сама фраза, яку раніше він озвучив під час телефонної розмови з Путіним – "нічого про вас без вас". Тоді президент США заявив, що Вашингтон не вестиме переговори, не враховуючи думки та позиції європейських союзників, зокрема, без урахування позиції України.

У Білому Домі також повідомляють, що США стоять на одній і тій самій позиції – територіальна цілісність України має бути відновлена, а суверенітет України – непорушний. Тому потрібно продовжити дипломатичним шляхом рухатися до врегулювання конфліктної ситуації, зокрема, виконуючи Мінські угоди та ті домовленості, які були досягнуті у рамках Нормандського формату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден озвучив Путіну головний принцип подальших дій із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

оттуда

3 січня 2022, 08:51

Общие фразы... Бла-бла...


Новини