Головна Новини Політика президент Зеленський: є завдання - до 2035-го побудувати великий флот
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: є завдання - до 2035-го побудувати великий флот

Перший етап побудови великого флоту вже почався. Українці можуть в цьому переконатися 24 серпня

19 серпня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Перед Україною стоїть чітке і зрозуміле завдання — до 2035 року побудувати сильний, боєздатний, великий флот. І результати першого етапу у виконанні цього завдання українці вже зможуть побачити під час урочистого святкування 30-річчя від Дня Незалежності України 24 серпня. Як передає видання "Коментарі", про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю "Українській правді" в символічному місці, поблизу Криму на острові Зміїний.

Зеленський: є завдання - до 2035-го побудувати великий флот

Володимир Зеленський. Фото - Еліф Бекірова, Українська правда

За словами президента, питання деокупації Криму також лежить в площині розблокування Чорного і Азовського морів, але це не можна зробити, поки у тебе немає сильного і великого флоту. Тому є чіткий план, щоб до 2035 року в Україні з'явився такий флот. На те, що вже зроблено в українців буде можливість подивитися 24 серпня на День Незалежності.

Володимир Зеленський підкреслив, те, що в України з'явиться сильний, професійний флот не означає, що наша держава готується когось атакувати. Україна дотримується всіх взятих на себе зобов'язань, виконуючи міжнародні норми, але в сучасному світі неможливо бути впевненим в завтрашньому дні, якщо ти не можеш дати відсіч, коли зазіхають на твою територію. Президент підкреслив, нехай знають всі, що ми готуємося до розблокування чорноморського регіону. Глава держави додав, чекати 20 років, поки у нас в Україні з'явиться відповідна інфраструктура для суднобудівництва немає часу, тому Київ скористається тими потужностями, які є в інших країнах для будівництва вже в наші дні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський ініціює позачергове засідання парламенту для розгляду законопроекту про великий герб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

20 серпня 2021, 10:23

Первый этап уже успешно закончен: получены резиновые лодки из США. На втором этапе обещают деревянные.

Влад

19 серпня 2021, 09:06

И зачем он нам? Не достаточно ли ракетных катеров и противокорабельных ракет? Мы сильно ограничены финансово. Поэтому "большой флот" нам не нужен, как и новые боевые самолеты. А нужны ракеты с дальностью до 2-3 тысяч километров, которые отобьют у русских желание широкомасштабной войны. Нужны ударные беспилотники (а не французские вертолеты) и системы управления, дальнобойная артиллерия (а не "Даны"). Наконец нужна противоракетная ПВО. Вот собственно и все приоритеты.


Новини