Головна Новини Політика президент Зеленського готують до поїздки в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського готують до поїздки в США

Зеленський в рамках робочої поїздки у США може побувати в кількох штатах

27 липня 2020, 10:02 comments1161
Поділіться публікацією:

Президента України Володимира Зеленського можуть запросити на відкриття консульства в Техасі — таким чином, він може відвідати США до майбутніх виборів. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив посол України у США Володимир Єльченко.

Зеленського готують до поїздки в США

Єльченко каже, що візит в США відбудеться "не просто формально заради візиту". Зараз в Офісі президента йде серйозна підготовка перед цією поїздкою.

В рамках візиту в США Зеленський може побувати в двох або більше штатах. Наприклад, у Каліфорнії, де до нього ще не бував жоден президент України, а також в Техасі, де відбудеться відкриття генерального консульства.

“Це могла б бути поїздка в штат Вашингтон, Сіетл, де найбільш динамічно зростає діаспора в США. У Сіетлі і біля нього, за нашими даними, вже працює близько 70 тисяч українців, це та кількість, яка склалася за останні десять років, це нова діаспора", — каже посол.

Нагадаємо, що в 2019 році Зеленський вже їздив в США, де зустрічався з президентом Дональдом Трампом, прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, міністром іноземних справ Росії Сергієм Лавровим, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими топ-політиками світу.

Нагадаємо, Зєленський і Путін поспілкувалися вперше за п'ять місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини