Головна Новини Політика президент Яку помилку Порошенка ризикує повторити Зеленський - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку помилку Порошенка ризикує повторити Зеленський - експерт

Політолог пояснив, чому Зеленського може чекати доля Порошенка

12 грудня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Український президент Володимир Зеленський може повторити історію з п'ятим главою нашої держави Петра Порошенка, який міг би розпустити парламент в 2016-17 роках. Про це заявив кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін в матеріалі "Коментарів".

Яку помилку Порошенка ризикує повторити Зеленський - експерт

Фото: РБК

За словами політолога, дострокові вибори в Раду стануть не найгіршим варіантом особисто для президента Зеленського.

"Результати місцевих виборів показали, що партія влади — "Слуга народу" — сильно здала позиції. Знижується і особистий рейтинг Зеленського. Він втрачає свій ключовий козир — високий рівень довіри особисто до нього. Токсичні активи — Кабмін, ВР, по суті, паразитують на його рейтингу, — зазначає експерт. — Зеленський прийшов до влади не зі сфери політики, а зі сфери шоу-бізнесу, де фактор популярності — основний капітал".

Інша справа, підкреслює Якубін, чи буде Зеленський готовий на це. Такий крок вимагає серйозної політичної волі.

"Думаю, саме в наступному році буде вирішуватися питання — чи є він звичайним пострадянським політиком, який готовий триматися за владу до останнього. Або буде все ж демонструвати нову модель. А саме: якщо довіра до людей, які пройшли під його парасолькою у владу, втрачена, потрібно проводити нові вибори — і отримувати новий мандат довіри", — зазначає політолог.

За його словами, ВР все важче важко приймати ті чи інші рішення. Гальмуються майже всі питання, навіть які не повинні викликати труднощі у монобільшості, що фактично доводить відсутність цієї самої монобільшості. Й чим далі, тим більше буде рости ціна парламенту й уряду особисто для Зеленського.

"В результаті він може повторити історію з Порошенком. Той міг би розпустити парламент в 2016-17 рр, коли були на це причини (коаліції фактично не було). Але не став. І багато в чому це коштувало йому другого терміну президентства і призвело до рекордного антирейтингу. Так і Зеленський: не спробує вирішити соціально-економічну кризу через політичне перезавантаження — зосередить на собі негатив ", — резюмував політолог.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, чи може Зеленський здати Коломойського США, про що заговорили в зв'язку з ситуацією в органах влади в Дніпропетровській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини