Головна Новини Політика президент Які є шанси на будівництво стіни між Україною і ОРДЛО — Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Які є шанси на будівництво стіни між Україною і ОРДЛО — Зеленський

За словами президента, однією із альтернатив розвитку ситуації стосовно Донбасу є будівництво стіни між Україною та ОРДЛО

25 червня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

Рішення непростої військової ситуації в східних регіонах України є пріоритетним питанням для нинішньої влади. Однак, попри наявність певної стратегії з розвитку ситуації на Донбасі, політики мають і кілька альтернатив. За словами президента Володимира Зеленського, одна із них — це будівництво стіни (як фізичної, так і інформаційної) між підконтрольною Києву Україною і ОРДЛО.

Які є шанси на будівництво стіни між Україною і ОРДЛО — Зеленський

Володимир Зеленський заговорив про стіну на кордоні з ОРДЛО. Фото із відкритих джерел

Як пояснив політик у розмові з журналісткою каналу "1+1", варіант зі "стіною" дійсно існує, але є чи не останнім, до якого можуть вдатися у разі потреби.

Це Зеленський пояснює тим, що лише зведення фізичної фортеці між всією територією України та т.зв. "Л-ДНР" не буде ефективним. Тому його доведеться доповнювати й іншими складними рішеннями: припиняти будь-яку допомогу, будь-які контакти. Це означає, що можуть припинитися і виплата пенсій місцевим жителям, і водопостачання окремих донбаським підприємствам.

При цьому, на думку Володимира Зеленського, рішення про наявність стіни — занадто неоднозначне, щоб його приймали винятково представники влади. Президент стверджує, що якщо робота в "нормандському форматі" остаточно себе зживе, а домовитися з Росією іншими способами не вдасться, тоді питання щодо Донбасу будуть виноситися на загальнонаціональний референдум.

Зеленський переконаний, що по цій темі повинні висловитися жителі всіх регіонів, щоб було зрозуміло спільну думку стосовно подальшої долі Донбасу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як своє ставлення до екс-президенту Петра Порошенка характеризує Володимир Зеленський. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого глава держави називає своїми головними конкурентами за час президентства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

25 червня 2021, 14:29

После стены зеля решит проблему бедности: расстреляет всех бедных. Или отправит за стену.


Новини