Головна Новини Політика президент Як Зеленський привітав кримських татар з днем прапора
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Зеленський привітав кримських татар з днем прапора

Офіс Президента опублікував привітання в соціальній мережі

26 червня 2021, 12:55 comments1037
Поділіться публікацією:

Як Зеленський привітав кримських татар з днем прапора

Зеленський привітав кримських татар - фото: з відкритих джерел

На офіційній сторінці Офісу Президента в Facebook було опубліковано текстове привітання кримських татар з Днем прапора.

У своєму привітанні Володимир Зеленський зазначив, що протягом кількох десятків років кримськотатарський народ боровся за те, щоб жити на своїй же землі. У далекому 1989 році було розстріляно велику кількість кримських татар, коли більшовики розігнали Курултай. Тоді ж прапор був визнаний "буржуазно-націоналістичним". Знову та офіційно блакитний прапор із золотою тамгою з'явився на кримській землі лише в 1991 році. Починаючи з 2010 року в Україні відзначається День кримськотатарського прапора.

"Але з початком окупації Кримського півострова Росією у 2014 році кримських татар знову почали переслідувати, як і 77 років тому", — підкреслив президент.

Зараз той самий блакитний прапор із золотистою тамгою є символом свободи, а разом з нею сили та боротьби за свої права. Ось уже 8 років кримські татари невпинно ведуть боротьбу за рідний Крим разом з українцями.

"26 червня в Україні згадуємо тих, хто під кримськотатарським прапором боровся за право свого народу на самоідентифікацію, хто поставив повернення в рідний будинок за вищу мету свого життя і хто прийняв мученицьку смерть", — зазначає у своєму привітанні президент України.

На завершення глава держави підкреслив, що проявом історичної справедливості насправді стане відновлення прав кримськотатарського народу в Україні як корінного.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що учасники Кримської платформи підпишуть документ про деокупацію, а також про те, що політичні скандали навколо українського Криму на Євро-2020 не вщухають: хто відзначився на цей раз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини