Головна Новини Політика президент Всі помруть, але незалежність України ніхто не віддасть: Зеленський про війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі помруть, але незалежність України ніхто не віддасть: Зеленський про війну на Донбасі

Президент Зеленський заявив, що єдина війна в Європі сьогодні – це війна на Донбасі

20 грудня 2020, 03:00 comments1060
Поділіться публікацією:

Усі конфлікти, які існують сьогодні у Європі, де так чи інакше присутня Російська Федерація, президент України Володимир Зеленський вважає жахливими. Про це український лідер сказав в інтерв’ю The New York Times.

Всі помруть, але незалежність України ніхто не віддасть: Зеленський про війну на Донбасі

Фото: ОП

За словами Зеленського, всі "заморожені" території – Придністров'я, Абхазія, Донбас і Карабах – з роками програють в економічному розвитку. Але найстрашніше, на думку президента, що в програші лишаються люди, які мешкають на окупованій території.

"Програють тому, що розривають стосунки з центральною частиною їхньої країни. Вони "в повітрі", не розвиваються, страждають, і найстрашніше, що вони просто доживають життя, не отримуючи від нього задоволення, — заявив Зеленський. — І вони прирікають всі наступні покоління на таке життя".

За словами гаранта, там відбувається "життя в ізоляції", коли в цей же час сучасний світ є значно ширший і прекрасніший.

"Але всі ці конфлікти не можуть зрівнятися з конфліктом між Україною та Росією, тому що ми дуже великі. Україна дуже велика. І те, як ми захищаємо нашу країну – на самому початку ми показали, що окупувати Україну неможливо. Всі помруть тут, але незалежність нашої країни ніхто не віддасть", — сказав президент.

Як зауважив український лідер, єдина війна в Європі сьогодні – це війна на Донбасі.

Також гарант додав, що не хотів би, аби питання миру на Донбасі й умови перемир’я встановлювали глобальні гравці – Росія і так званий Захід – США. Для нашої країни, підкреслив Зеленський, важливо знаходитися за столом переговорів, адже суб'єкт домовленості – Україна.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Зеленський у спілкуванні з американським виданням заявив: "Донбас без України вмирає".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

зеля

20 грудня 2020, 06:50

дебил


Новини