Головна Новини Політика президент Зеленський: "Донбас вмирає без України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: "Донбас вмирає без України"

Президент Зеленський вважає, що Сполучені Штати Америки можуть вплинути на врегулювання ситуації на Донбасі

20 грудня 2020, 00:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський зізнався, що хотів би, щоби США відігравали активну роль у переговорах у врегулюванні конфлікту з Росією та брали участь у Нормандському форматі. Про це гарант сказав в інтерв’ю The New York Times.

Зеленський: "Донбас вмирає без України"

Фото з відкритих джерел

Зеленський заявив, що в Нормандському форматі, який породив Мінські угоди, зроблено важливі кроки вперед, зменшилася кількість загиблих і поранених.

"Однак Донбас вмирає без України. Присутність там окупаційних військ вбиває технології, освіту, медицину, є екологічні катастрофи у зв'язку із затопленими шахтами, мародерство й розпиляні на метал заводи, які там були. Ситуація страшна, тому я кажу справедливо – Донбас без України вмирає, — наголосив Зеленський. — Тому я вважаю, що Сполучені Штати Америки можуть дуже сильно вплинути. Я вважаю, що посилити наші переговори в Нормандському форматі міг би Президент Байден, знову ж таки тому, що він добре розуміє питання України та Росії".

Крім того, президент зауважив, що говорити просто про фінал війни вже мало. На його думку, потрібна реінтеграція Донбасу, яка вимагає сильні компанії, технології, безпеку та гроші.

"І тут, я вважаю, ми не впораємося самі. І ми бачимо вільну економічну зону на території Донбасу, щоб там були певні преференції для того, щоб зайшов бізнес. І тут ключову роль могли б відіграти Сполучені Штати Америки, — повідомив Зеленський. — Ну й ми розуміємо, що Сполучені Штати Америки на сьогодні – гарант безпеки у світі, серйозний стратегічний гравець, тому такі кроки могли б прискорити фінал війни на Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу".

Також гарант додав, що США можуть надати важливу підтримку Україні й у питаннях Криму. Як зазначив Зеленський, Європа та Сполучені Штати опційно робили все можливе, але кроки з деокупації Криму має робити відповідний союз держав.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що не готовий співпрацювати з Порошенком як з олігархом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини