Головна Новини Політика президент Влада взялася за Кличка, щоб приховати 80 млрд збитків, завданих державі топ-корупціонерами, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада взялася за Кличка, щоб приховати 80 млрд збитків, завданих державі топ-корупціонерами, - ЗМІ

Офіс президента переслідує опонентів, щоб відвернути увагу від багатомільярдних збитків в економіці

19 травня 2021, 21:18
Поділіться публікацією:

Переслідуючи політичних опонентів, Офіс президента намагається створити позитивний інформаційний фон напередодні підсумкової прес-конференції Володимира Зеленського і відвернути увагу від багатомільярдних збитків, завданих економіці його командою. Про це йдеться в матеріалі Gazeta.ua.

Влада взялася за Кличка, щоб приховати 80 млрд збитків, завданих державі топ-корупціонерами, - ЗМІ

Вплив ОП на екомічні збитки України

Зазначимо, що 20 травня має відбутися прес-конференція Володимира Зеленського. Видання зауважує, що все, що відбувається на політичному полі в нашій країні в останні кілька місяців, було підготовкою до неї.

"Розуміючи, що на багато питань відповідей немає, у Зеленського почали робити те, що добре вміють, — "накачувати" інформаційне поле. Звідси раптова відставка міністра охорони здоров'я Степанова і резонансні розслідування, які "вийняли з-під сукна" акурат наприкінці весни" , — зазначає ЗМІ.

За версією Gazeta.ua, це все робилося для того, щоб затьмарити провальні управлінські рішення Кабміну і падіння економіки.

Журналісти проаналізували фінансові результати найбільших держкорпорацій за останній рік. Кожна з них, включно з держмонополіями, при Зеленському демонструє багатомільярдні збитки.

Зокрема, "Нафтогаз" закінчив 2020 рік зі збитком у 36 млрд грн на тлі прибутку у 2019 році на рівні 9,9 млрд грн. "Укренерго" відзвітувало про 27,5 млрд грн збитків (у 2019 році було 1,86 млрд грн прибутку).

"Укрзалізниця" закінчила 2020 рік зі збитком 11,9 млрд грн , хоча в 2019 році принесла 4,3 млрд грн прибутку. НАЕК "Енергоатом" у 2019 році відзвітував про прибуток у 3,8 млрд грн, а в 2020 - про збитки в розмірі 4,8 млрд грн.

Сукупні втрати тільки по цих підприємствах перевищили 80 млрд грн. Для порівняння, річний бюджет усього Києва - 60 млрд грн. При цьому, попри провальні фінансові результати, топ-менеджери держкорпорацій продовжують отримувати сотні тисяч гривень зарплати щомісяця.

"Це намагаються списати на пандемію коронавірусу. Але, крім неї, це симптоматично для некомпетентного управління і топ-корупції. Ефективна робота названих компаній — відповідальність Кабміну, укомплектованого за одноосібною квотою ЗеКоманди", - йдеться в матеріалі.

Однак замість того, щоб зупинити топ-корупцію в уряді, влада санкціонує масові обшуки в департаментах КМДА і на комунальних підприємствах.

На думку шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, обшуками в столиці Офіс президента намагається вирішити насамперед політичні завдання — призначити безпосередньо керованого голову КМДА й усунути Віталія Кличка як "головного електорального конкурента на наступних виборах".

"Спостерігати за політичними розбірками виборцю завжди цікавіше, ніж розбиратися в корупційних схемах, тарифоутворенні і макроекономічних процесах. Офіс Зеленського вміло на цьому грає. На прес-конференції президент розповість, як спритно "притиснув" п'яту колону, але не відповість, як зупинити падіння економіки у прірву. "Вколе" київську мерію, але не згадає про багатомільярдну корупцію "під крилом" його Кабміну", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, в ОП розповіли , коли і де можуть зустрітися президенти України Володимир Зеленський і США Джо Байден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини