Головна Новини Політика президент В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Проти грудня зріс рівень підтримки у Петра Порошенка

24 січня 2022, 10:25 comments4251
Поділіться публікацією:

Рейтинг п'ятого президента Петра Порошенка практично зрівнявся з рейтингом чинного глави держави Володимира Зеленського. Якби вибори президента України проводилися найближчої неділі, то Зеленський отримав би 17,4% голосів серед усіх виборців (23,5% серед тих, хто визначився), а Порошенко – 15,5% (20,9% серед тих, хто визначився з вибором). Різниця у підтримці цих кандидатів у рамках статистичної похибки, тобто формально вони "ділять" перше місце. Про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології.

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Зазначається, що результати опитування, яке проводилося 13-16 грудня, демонстрували інший рівень підтримки як Зеленського, так і п'ятого президента. У грудні чинного державного главу  підтримувало 19,8% серед усіх виборців, а Порошенка – 12,6%.

Якби вибори проводились найближчої неділі, то за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували б 8,8% усіх виборців.

Також до п'ятірки лідерів опитування КМІС увійшли Ігор Смешко з 7,1% підтримки серед всіх опитаних і Юрій Бойко – 6,9%. Інші кандидати мають меншу підтримку серед українців.

Соціологи зазначають, що у порівнянні з грудневим дослідженням простежується зниження підтримки ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – з 8,1% до 5%, а також Олега Тягнибока – з 3,1% до 1,1%.

В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує - фото 2

Зазначимо, що всеукраїнське опитування проводилося у період з 20-21 січня методом телефонних інтерв'ю. Загалом до опитування залучили 1205 респондентів, які проживають у всіх областях України (крім АР Крим). У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на території, контрольованій українською владою.

Раніше "Коментарі" писали, що Разумков назвав особистих ворогів Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yngvar

24 січня 2022, 12:10

Дивлюсь я на небо та й думку гадаю...(С). Відкіля в Зеленського взагалі він ще є та нащо його лохторат надіється? Навить в резервації Крим в Порошенка рейтинг вище ніж у Зеленського. Далі буде... Привіт всім з Пантикапейщини...


Новини